La Flama del Canigó donarà el tret de sortida a les revetlles de Sant Joan

L'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, serà l'encarregada de llegir el manifest d'enguany

Redació
23 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:09h
Imatge d'una edició anterior de l'arribada de La Flama del Canigó
Imatge d'una edició anterior de l'arribada de La Flama del Canigó | José Peláez
La Flama del Canigó arriba aquesta tarda a Sabadell per donar el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan i encendre totes les fogueres de la ciutat en la nit més màgica de l'any. Està previst que arribi a les 19:00 hores a la ronda de Pau Vila, des d'on s'iniciarà una cercavila fins la plaça Doctor Robert, amb la participació de la Joventut Atlètica de Sabadell i tots els vehicles que l'han anat a recollir al Parlament.  

Paral·lelament a les 19:15 hores tindrà lloc un espectacle davant de l'Ajuntament i a les 20:00 hores l'alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, rebrà la flama. Serà llavors quan s'encendrà el peveter i es llegirà el manifest.  

A partir d’aquest moment es repartirà la Flama del Canigó als representants dels barris de la ciutat, perquè es puguin encendre totes les fogueres que es cremin a Sabadell. 

La revetlla a la ciutat

La ciutat comptarà amb una quinzena de revetlles populars a les places de Triana, Cambó, les Termes i Creu Alta i als carrers del Caucas, Fàtima, Montllori Pujal, Roger de Flor i Felip Benessat. A banda, el consistori ha donat llum verda vuit fogueres, concretament a l’aparcament del carrer de Ciceró, l’esplanada de terra a la confluència del carrer de les Magnòlies amb el carrer de les Hortènsies, l’aparcament final carrer de les Palmeres (darrere el camp de futbol), la plaça de Cambó, la plaça de la Creu Alta, la plaça del Treball (a la part pavimentada no arbrada), la plaça de les Termes (a la part pavimentada), com també la plaça de Pompeu Fabra.

Les fogueres s’ubicaran als punts inclosos en el mapa de fogueres de Sant Joan que aquest any ha elaborat l’Ajuntament, el qual inclou emplaçaments en què històricament s’havien fet fogueres a la ciutat, com també punts que s’han considerat bones alternatives per acollir aquest tipus d’esdeveniment i algun altre proposar per veïns.

L’Ajuntament aportarà a les fogueres autoritzades la sorra que s’ha de posar a la base i senyalitzarà l’espai amb tanques. No es podrà apilar la fusta fins a les 18:00 hores del 23 d ejuny i no es podrà encendre foc fins les 22:00 hores.