Investiguen si l'incendi que ha cremat mitja hectàrea a Castellar ha estat provocat

Les autoritats sospiten que hi podria haver la mà de l'home darrera | Va afectar massa vegetal

Afectació de les flames a Castellar
Afectació de les flames a Castellar | @BombersCdV
Redacció
31 d'agost del 2016
L’Ajuntament de Castellar del Vallès i la Policia Local han obert les diligències pertinents per esclarir les causes de l’incendi que diumenge va cremar mitja hectàrea de vegetació a la pedrera del Meima. El cos policial ha començat a prendre declaració als testimonis oculars dels fets, per tal d’extreure’n indicis o proves que puguin ajudar en la investigació.

"Aquests indicis suggereixen el factor humà com a presumpta causa del foc, i ara caldrà veure si ha estat intencionat o fruit d’una bretolada", assenyala el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva. L’Ajuntament també farà arribar un requeriment al propietari de les parcel·les on hi ha construccions inacabades a la zona per tal que procedeixi a refer-ne el tancament per evitar futurs incidents.

A més, també està previst que properament es pugui procedir a realitzar una franja de protecció perimetral a la Soleia del Cosidor, que resta pendent d’execució per part del Consell Comarcal del Vallès Occidental dins el projecte “Boscos del Vallès”.

Cinc mitjans aeris i deu vehicles de bombers van treballar en l’extinció d’aquest foc, que es va produir en una zona propera a l’escola El Casal i l’Era d’en Petasques i que no va afectar cap persona ni va provocar cap evacuació tot i la proximitat dels habitatges. Des de l’Ajuntament es vol agrair tant la feina dels diferents cossos d’emergències com la col·laboració ciutadana.

<blockquote class="twitter-video" data-lang="ca"><p lang="und" dir="ltr">Incendi de Castellar del Vallès apagat. Gràcies a totes les persones que han participat en les tasques d&#39;extinció. <a href="https://t.co/Z1wbrb7Tll">pic.twitter.com/Z1wbrb7Tll</a></p>&mdash; Ignasi Giménez Renom (@ignasicastellar) <a href="https://twitter.com/ignasicastellar/status/770307083812147200">29 d’agost de 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>