​L'oposició acusa el govern «d'encongir» la Festa Major i fer-la només «per uns pocs»

El PSC lamenta que s'hagin suprimit els grans concerts i la Festa Flaixbac | El PDC critica l'emplaçament de les Barraques i diu que la celebració ha estat "continuista"

El portaveu del PSC a Sabadell, Josep Ayuso, amb els regidors Lluís Monge i Cristian Sánchez.
El portaveu del PSC a Sabadell, Josep Ayuso, amb els regidors Lluís Monge i Cristian Sánchez. | Norma Vidal
Norma Vidal
09 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:59h
El PSC i el PDC consideren que la Festa Major d'aquest 2016 no ha complert amb les expectatives previstes. Les dues formacions afirmen que no ha presentat canvis importants en el format, sinó que ha estat una proposta "continuista" i que s'ha dissenyat obeint els interessos de "determinats col·lectius" de la ciutat. Alhora critiquen que la celebració hagi girat a l'entorn de les Barraques i que hagi estat la Comissió de Festes Populars de Sabadell qui hagi programat els concerts. En aquest sentit el PSC retreu a l'executiu local que hagi eliminat actes com la Festa Flaixbac i que des del seu punt de vista "ha encongit la celebració".  

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha remarcat que "recuperar antigues activitats no significa innovar" i ha advertit que els balls tronera o el concert de la Salseta del Poble Sec són activitats que ja s'havien celebrat en el passat. Alhora ha indicat que si no s'havia col·locat cap envelat amb anterioritat era perquè el Passeig de la Plaça Major estava en obres. "Celebrem que s'hagi utilitzat aquest espai que malgrat les crítiques és molt gran i permet fer activitats de gran format", ha dit. 

Ayuso també ha posat en dubte que la Festa hagi estat "diversa" i ha lamentat que les Barraques hagin tingut un paper més rellevant que anys enrere i que s'hagin eliminat els grans concerts o la Festa Flaixbac. "No és una festa qualsevol, és l'emissora que té el programa líder del matí i que a més tenia un caràcter sabadellenc perquè qui la presentava era el Germàn", ha comentat. En aquesta línia, el portaveu del PSC ha desmentit que anys enrere s'haguessin generat nombrosos incidents o conflictes a l'entorn d'aquesta activitat. "Potser quan es feia la de Màxima FM si que havia hagut algun problema, però no ens consten incidents destacats amb la de Flaixbac", ha assegurat.  

Una celebració "per uns quants"

Per tot plegat, ha advertit que la Festa Major "ha de ser de tots i totes" i que no pot ser que es dissenyin les activitats només pensant en "un tipus de públic o un tipus d'oci", Així, ha posat com a exemple que un dels concerts que van fer-se a l'escenari de Barraques va ser el del grup Kop. "El cantant d'aquesta banda condemnat per col·laboració a banda armada per part de l'Audiència Nacional", ha afirmat Ayuso que ha considerat una manca de respecte que una formació com aquesta actuí en una ciutat com Sabadell que ha estat colpejada pel terrorisme varies vegades. 

Sobre Barraques, els regidors del PSC també s'han preguntat pel "el negoci" que s'ha generat al voltant d'aquesta activitat gràcies a la nova ubicació i al fet que s'ha convertit en un element central de la Festa Major. Així mateix, han demanat al govern "transparència" a l'hora d'informar sobre els incidents que han tingut lloc en aquest espai. "No ens poden dir que no ha passat res i després que ens assabentem que hi va haver una baralla multitudinària", ha dit Ayuso. 

Pel PSC, l'únic que "ha salvat" la celebració ha estat la Festa Esportiva i la tradicional "que no ha estat diferent a anys anteriors". 

Rossinyol se suma a les crítiques

El portaveu del PDC, Carles Rossinyol, també ha carregat contra la Festa Major titllant-la de "continuista" i assegurant que ha tingut "poca participació". Així, assegura que el govern ha demostrat la seva "incapacitat de canviar les coses i amb perfil baix". 

Pel que fa a les Barraques, ha considerat que l'emplaçament on s'han ubicat és "desencertat" perquè ha obligat a moure la Fira d'Atraccions. "Situar-les a l'Eix Macià obeeix més a interessos de determinats partits que són al govern que a un disseny de la Festa Major pensat perquè aquesta funcioni", afirma Rossinyol que a més recorda que aquesta activitat està "molt vinculada amb el model de negoci de la venda".