Gabriel Rufián: «Aquest país ha de ser el que la seva gent vulgui»

El cap de llista d’ERC a Madrid presenta el llibre “El polític imprevist” a La Llar del Llibre | Destaca un honor representar la força republicana al Congrés dels Diputats

Gabriel Rufián, en la presentació del llibre
Gabriel Rufián, en la presentació del llibre | Albert Segura
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:29h
La Llar del Llibre de Sabadell s’ha omplert aquest dilluns al vespre per acollir la presentació de Gabriel Rufián, El polític imprevist, el llibre que radiografia en format d’entrevista la figura del cap de llista d’ERC a Madrid. L’acte, a banda del protagonista del llibre, ha comptat amb la presentació de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i l’autor del llibre, el periodista Maiol Roger.
 
“Aquest llibre no té res d’extraordinari”, assegura Rufián, que diu que és només un noi del barri de Fondo que ha passat a liderar una força al Congrés dels Diputats. “La gent és molt diversa, i aquest país serà el que la seva gent vulgui que sigui”, afegeix.
 
El sabadellenc d’adopció explica els seus orígens com a part important que han definit la seva personalitat. “Cada telenotícies era un debat polític”, recorda de les sobretaules a casa, definint-se com un republicà d’esquerres que vol el millor pel seu país: “La república que tant somiem per a tanta gent ja ha arribat, i es diu Catalunya, aquí sí que podem”, afirma.
 
En aquest sentit, assegura que a la seva vida hi ha hagut tres honors: tenir la família que ha tingut, la dona amb qui es va casar i liderar la candidatura d’ERC al Congrés dels Diputats.
 
Les “braves de la sort”
 
Juli Fernàndez s’ha encarregat de fer la presentació prèvia del llibre, amb un recull d’anècdotes que expliquen la relació que l’uneix a Rufián. “Ens vam conèixer al Centre Cívic de Can Rull en un acte de Súmate, un noi tímid però amb un orgull xarnego interessant, i vaig pensar, aquí hi ha un relleu!”, explica Fernàndez.
 
Des de llavors han compartit hores i moments, i fins i tot han instaurat una tradició que va començar en la jornada electoral de les passades eleccions municipals, que van acabar duent Juli Fernàndez a l’alcaldia, i que van repetir en les dues eleccions generals, en què Rufián ha estat cap de llista republicà. “Tenim un secret que és anar el migdia d’aquell dia d’eleccions a un bar al barri de Les Termes i menjar unes patates braves, les hem batejat com les braves de la sort”, explica l’alcalde.