La Caserna, el Pla Estratègic d'Acció Social i La Bassa, marcaran el Ple d'octubre

La sessió se celebra aquest dijous i compta amb cinc mocions | Entre les propostes dels grups municipals destaca una per defensar la titularitat catalana de les vies que es construeixin al Vallès i una en favor de Ràdio Sabadell

Caserna de la Guàrdia Civil
Caserna de la Guàrdia Civil | Juanma Peláez
Norma Vidal
29 de setembre del 2016
El Ple municipal de Sabadell del mes d'octubre estarà marcat per la polèmica al voltant del procés administratiu que el govern local vol impulsar per recuperar la Caserna de la Guàrdia Civil i l'aprovació dels expedients per tirar endavant les obres pendents a La Bassa de Sant Oleguer. Així ho ha explicat l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, en la roda de premsa prèvia a la sessió on també ha destacat altres punts com el Pla Estratègic d'Acció Social o la dació del compte del mandat 2016-2019. 

La polèmica al voltant de la Caserna de la Guàrdia Civil i el procés que el govern municipal té previst tirar endavant per tractar de recuperar l'espai serà un dels punts més discutits del Ple municipal d'aquest dijous. La voluntat de l'executiu és revisar els actes administratius relatius a aquest equipament per intentar deixar sense efecte el conveni que el govern del PSC va firmar amb el Ministeri del Interiror i que establia la cessió d'aquest espai a canvi de 3 milions d'euros i 5.000 metres quadrats. 

Per altra banda, els representants municipals hauran de donar llum verda als expedients que permetran tirar endavant les tres fases pendents de les obres de reparació de La Bassa de Sant Oleguer. Aquestes afecten el vas de la piscina, el col·lector i també el sistema de filtració. 

Altres temes que es tractaran seran els dos dies addicionals d'obertura comercial durant el 2017, que s'han establer el 23 d'abril i el 3 de desembre o l'aprovació del Pla Estratègic d'Acció Social. "L'objectiu d'aquest Pla és reduir les desigualtats a la ciutat amb un horitzó a 10 anys, 2025", ha explicat l'alcalde que ha indicat que hi han participat entitats i agents de l'àmbit social de la ciutat. En aquests sentit ha comentat que "aborda i diagnostica les diferents causes de la desigualtat i traça les diferents estratègies que siguin compartides i no volàtils perquè en els propers 10 anys s'aconsegueixi l'objectiu de reduir les desigualtats".  

Per altra banda, el Ple també servirà perquè l'equip de govern exposi el Pla de Mandat 2016 - 2019. Segons ha explicat l'alcalde és el primer cop que un executiu sabadellenc duu a terme aquesta acció: "Vam presentar-lo al juliol i ara després de donar temps perquè els Grups Municipals l'hagin pogut veure en donem compte en el Ple", ha apuntat. 

Ràdio Sabadell i les carreteres del Vallès, a les mocions

El Ple comptarà amb sis mocions presentades pels Grups Municipals. Entre aquests s'hi troba una promoguda pel PSC en favor de Ràdio Sabadell, la seva qualitat i continuïtat, o una altra de C's, el PP i el PSC de rebuig a qualsevol iniciativa il·legal per part de les institucions catalanes. 

Per la seva banda, les formacions que integren el govern municipal i que són Unitat pel Canvi, ERC, la Crida i Guanyem Sabadell, també porten a Ple una proposta per defensar la titularitat catalana de qualsevol via que es construeixi al Vallès.