LaSala enceta la nova temporada celebrant el seu 10è aniversari

L'espai sabadellenc acollirà diumenge l'espectacle 'La gran tempesta' de la Companyia Efímer | Els personatges del musical 'Rataouille' de La Faràndula i els d''Hèrcules' del Sant Vicenç també participaran a la festa espectacle La Gran Tempesta i moltes altres sorpreses, com la col·laboració amb la Joventut de la Faràndula i el Centre Sant Vicenç.

Imatge de l'espectacle La gran tempesta.
Imatge de l'espectacle La gran tempesta. | LaSala
Norma Vidal
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:16h
LaSala Miguel Hernández arriba aquest 2016 als 10 anys de vida i per celebrar-ho aquest diumenge acollirà una proposta festiva per a tota la família. La cita anirà a càrrec de la companyia Efímer, que hi posarà el color i oferirà l'espectacle La gran tempesta. A banda, s'han previst diverses sorpreses al vestíbul de la instal·lació i també a la zona exterior. Tot i que els responsables de LaSala no han desvetllar què s'hi podrà veure, si que han revelat que en aquest aniversari tan particular també hi seran presents els personatges dels musicals Hèrcules i Ratatouille del Teatre Sant Vicenç i La Faràndula. 

LaSala obrirà les portes aquest dissabte per celebrar el seu desè aniversari i ho farà amb una festa feta a mida. Segons ha explicat la directora de l'equipament, Eulàlia Ribera, es tracta d'una proposta que tindrà lloc tant a l'interior com a l'exterior de l'espai i que vol reflectir tot el cúmul de sensacions i sentiments que s'han experimentat a LaSala en els seus 10 anys de vida. "La companyia Efímer hi posarà el color amb l'espectacle La Gran tempesta", ha comentat la responsable de l'equipament que ha assegurat que la bombolla que es dibuixa en aquest muntatge "explosionarà per deixar anar totes aquestes sensacions". 

A l'hora de fer balanç dels 10 anys, Ribera ha volgut destacar que "LaSala és viva", motiu pel qual "passen tantes coses dins d'aquest espai escènic". Així mateix, ha reivindicat la importància dels espectacles culturals infantils: "Els polítics han d'entendre que la cultura per nenes és molt important per tenir una societats cohesionada i uns adults lliures", ha assenyalat. 

Per la seva banda, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacón, ha assegurat que "després de 10 anys el projecte és ben viu, i ha tirat endavant per la sensibilitat que ha tingut l'Eulàlia, que dóna sentit al projecte, i també per la tossuderia d'una aposta ben clara".

10 anys molt intensos

Des de la seva obertura, el mes d'octubre de 2006 s’hi han realitzat 991 representacions. Per LaSala hi han passat més de 188.000 espectadors, 244 companyies de les quals un bon nombre han estat catalanes, però també de l’Estat Espanyol i d’altres països com França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Índia i Quebec. 54 companyies o empreses catalanes han creat els seus espectacles realitzant residències a LaSala o als equipaments col.laboradors com l’Estruch. Pel que fa al programa escolar, han arribat alumnes de 14 ciutats catalanes.

La darrera temporada, ha tingut més de 13.000 espectadors. Eulàlia Ribera ha agraït "la confiança que les escoles tenen en la nostra programació. A aquestes alçades, la majoria de muntatges ja estan reservats i això denota l'interès que els centres educatius tenen en les nostres propostes".