Creen la primera cervesa embotellada amb segell sabadellenc

Correspon a la firma Nómada Brewing, del sabadellenc Sami Claret | La cervesa s'embotella per a poder-la fer arribar a botigues | Mahou San Miguel el va fitxar com a cerveser artesà

Sami Claret, amb les quatre noves tipologies de cervesa
Sami Claret, amb les quatre noves tipologies de cervesa | Albert Segura
Norma Vidal
21 de novembre de 2016, 07:00
Actualitzat: 10:01h
El projecte Nómada Brewing, en què hi participa Sami Claret, propietari de la cervesera de Sabadell Olut, ha creat la primera cervesa embotellada amb segell sabadellenc. Es tracta de quatre cerveses de diferent sabor i graduació, que s'han començat a distribuir aquest mateix mes de novembre. De cara al Nadal en preparen de noves, amb l'objectiu de vincular-les amb aquesta època de l'any.

La firma Mahou San Miguel va fitxar Claret i Javier Aldea perquè desenvolupessin el seu projecte de cervesa artesana, Nómada Brewing, a les instal·lacions de què disposen a Alovera (Guadalajara). De tot plegat n'han sortit les primeres unitats embotellades, que permeten posar en un envàs de vidre el producte que fins ara es podia trobar en bars, i que ara també arriba a les botigues.
 

Les quatre cerveses, les primeres de la família. Foto: Albert Segura



Quatre estils diferents

"Corresponen a la línia regular, tot allò que fins ara teniem en barril, és a dir, la Passiflora, la Hanami, la Petricor i la Marabunta", explica Claret des de la barra del bar Olut. Agafa les ampolles amb l'estima d'algú que ha assolit una fita inimaginable ara fa uns anys, quan es dedicaven a elaborar cervesa sense saber el que els esperava el futur.

Concretament, la Passiflora és una cervesa àcida amb maracuià, molt fresca i gairebé gens amarga. La Hanami és la més gastronòmica: "Està orientada al món de la restauració, ens inspirem en el Japó, en un moment de festa com ho és el florir dels cirerers, i en porta pètals", explica Claret, que la defineix com la seva pròpia revisió de la lager, més amarga, cítrica i complexa, però senzilla de convinar amb menjar.

D'altra banda, la Petricor és una rossa amargant, mentre que la Marabunta és la més extremada de les quatre. "Amb uns 7,5º d'alcohol és una rossa lleugera, però extremadament amarga", explica.

Aquestes primeres cerveses s'han començat a distribuir per botigues d'arreu, i s'epsera que en els propers dies es puguin començar a distribuir les noves varietats de Nadal. "Seran cerveses negres, d'altíssima graduació, una Imperial Stout, aromatitzades i amb diferents sabors secundaris", avança.
 

Les quatre cerveses, a la barra. Foto: Albert Segura



El projecte Nómada Brewing  

La iniciativa va néixer l’any 2011, quan en Sami va conèixer per casualitat i en un viatge a Vitòria en Javi, que tenia un bar. L’entesa entre els dos va donar pas a una aventura que es va convertir en Nómada Brewing, una iniciativa en què es buscaven nous sabors que es desmarquessin de la cervesa que podem trobar de manera habitual a casa nostra. "Vam crear receptes, però no teníem un lloc per a elaborar-les, així que llogàvem instal·lacions per fer-les, el que ens va permetre conèixer molta gent i ampliar la visió de què és el que agrada i què es pot experimentar", explica.
 
Els reconeixements van començar a arribar l’any 2012, quan la prestigiosa Ratebeer va situar el projecte entre les cinc millors cerveseres novells del món. De la mateixa manera, la seva primera cervesa negra, la Royal Porter, amb un 9,8% d'alcohol, va rebre la medalla de bronze en la seva categoria, i un any després, el 2013, Claret i Aldea van ser reconeguts com els millors cervesers craft de tot l'Estat.
 

Claret és el propietari de la cerveseria Olut. Foto: Albert Segura