Juan Noguera: «El Centre Regional de Múrcia està a la ruïna i ningú ens ajuda»

Assegura que l'etitat sabadellenca ha arribat a aquesta situació arran d'una multa de 4.000 euros que se'ls va imposar quan governava el PSC | Demanen al nou executiu local suport per tirar endavant la seva activitat

Juan Noguera, president del Centro Regional de Múrcia
Juan Noguera, president del Centro Regional de Múrcia | Juanma Peláez
Norma Vidal
23 de novembre del 2016
Actualitzat el 24 de novembre a les 22:51h
El president del Centre Regional de Múrcia de Sabadell, Juan Noguera, assegura que l'entitat està passant el moment econòmic més complex de la seva història. Segons el murcià la situació va iniciar-se fa dos anys i mig, quan l'Ajuntament estava a mans del govern socialista i l'associació va llogar un bar de la seva propietat a un ciutadà d'origen búlgar que va incomplir la normativa de soroll municipal. "Ens van posar una multa de 4.000 euros que ens van obligar a pagar de cop", lamenta Noguera que assegura que la mesura va deixar els murcians “a la ruïna”. El president de l'entitat ho ha explicat a NacióSabadell coincidint amb l'arribada del 30è aniversari del Centre Regional.

“Vam cometre un error i ara l'estem pagant”, relata Noguera que explica que si s'ha arribat a aquesta situació és perquè van llogar el bar de l'entitat a una persona que no va complir amb la normativa municipal. “Va obrir el bar fins les 4 de la matinada i ens van posar una multa de 4.000 euros que no ens van deixar pagar de forma fraccionada”, explica el murcià.

Noguera afirma que quan l'entitat va demanar ajuda a l'anterior executiu no la va rebre i assegura que fa mesos que espera que l'actual alcalde, Juli Fernàndez, li torni una trucada per tractar la situació. “Em diu que no em preocupi que estan mirant el tema però ningú em fa cas”, assenyala Noguera que reconeix que l'actual govern no té culpa del que va passar: “Al cap i a la fi tenen 900 associacions a la ciutat, per què ens haurien d'ajudar a nosaltres?”, es pregunta amb tristesa.

Tot plegat ha portat el Centre Regional a viure un moment molt delicat en què ha hagut de renunciar a gairebé tota la seva programació cultural. “Fèiem un festival de flamenc cada mes i hem hagut de deixar-lo de fer perquè tot i que una part important la pagàvem amb la subvenció que rebíem de l'Ajuntament l'altra l'havíem d'assumir nosaltres”.

Ara, amb l'arribada del Nadal i la venda de loteria, l'associació espera rebre una mica d'oxígen al qual s'hi sumarà el que l'entitat cobrarà per participar en la Festa de la Diversitat que se celebrarà a Terrassa. “Tenim un local a Ca n'Oriac i devem quatre mesos de lloguer”, comenta Noguera que confia en poder-se posar al dia.

30è aniversari "low cost"

La celebració dels 30 anys de vida d'aquesta entitat, que juntament amb el Cente Regional de Múrcia que hi ha ha Barcelona són els dos únics de tot Catalunya, serà molt més senzilla que en altres ocasions. “Farem un dinar al restaurant Alonso de Ca N'Oriac i tothom que vingui, que calculem unes 80 persones, haurà de pagar-se el seu cobert que val 16 euros”, comenta Noguera que lamenta no poder convidar a ningú.
 

Una actuació del Centre Regional de Múrcia. Foto: Juanma Peláez


Alhora subratlla que enguany no s'ha estès la celebració a cap altre casa regional ni als Grups Municipals i que l'única autoritat a qui s'ha enviat invitació és a l'alcalde, Juli Fernàndez. La cita serà diumenge 27 de novembre a les 14:00 hores i prèviament se celebrarà una missa huertana a l'església del Sagrat Cor de Ca n'Oriac.