El Consell Comarcal insereix 39 joves en el mercat de treball aquest 2016

L'entitat ho ha fet a través del programa Inserjov@s Vallès

Redacció
18 de desembre de 2016, 18:00
El Consell Comarcal ha inserit 39 joves sense feina al mercat de treball aquest 2016. Ho ha fet a través del programa Inserjov@s Vallès que es va posar en marxa el passat mes de gener,  conjuntament amb altres entitats de la comarca. La iniciativa està orientada a nois i noies d’entre 16 i 29 anys. 

Un total de 95 joves de 5 municipis de la comarca, han finalitzat aquest mes de desembre el seu pas pel programa Insejov@s Vallès que té per objectiu inserir als joves al món laboral o animar-los a reemprendre estudis, que per un motiu o altre no havien acabat. Dels 95 participants 39 ja han trobat feina i estan treballant amb un contracte laboral superior a 6 mesos. 

Els participants del programa han realitzat accions formatives de diferents especialitats que s’han cursat a 5 municipis de la comarca: Horticultura a Badia del Vallès, Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria a Barberà del Vallès, Perfeccionament Administratiu amb SAP a Rubí, Tècnic de gestió de programes per a foment de l’ocupació a Sabadell i Anglès nivell B1 a Terrassa.

Del total de joves inscrits al programa 20 han estat atesos i acompanyats per professionals del Consell Comarcal. Se’ls ha ofert un acompanyament personalitzat durant un any amb la finalitat d’orientar-los i millorar les possibilitats d’accedir al mercat de treball.

El Servei d’Ocupacio de Catalunya (SOC) ha finançat al voltant de 480.000 euros per tirar endavant el projecte. El programa, d’àmbit local, ha anat adreçat sobretots a joves que es troben en desavantatge social ja sigui perquè tenen una baixa formació acadèmica o perquè estan a l’atur i els costa trobar feina.