Ràdio Sabadell elimina l'informatiu de cap de setmana per les pressions

La majoria dels treballadors ha creat la plataforma “Ràdio Sabadell Diu Prou” per denunciar la situació que asseguren que pateixen | L'oposició demana responsabilitats polítiques

Un programa de Ràdio Sabadell
Un programa de Ràdio Sabadell | Ràdio Sabadell
Redacció
17 de desembre de 2016, 20:00
Actualitzat: 20:07h
La direcció de Ràdio Sabadell ha decidit eliminat els informatius de cap de setmana que des de l'inici d'aquesta temporada s'emeten amb la producció, realització i presentació d'un periodista sense tècnic. Es tracta d'un "gest", segons la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou, després que aquesta setmana han denunciat la pressió a què asseguren que estan sotmesos.

El col·lectiu va emetre un comunicat per manifestar el seu malestar davant els canvis que asseguren que s’estan duent a terme a l’emissora municipal. Els empleats asseguren que s’està fent una “gestió lamentable moguda pel revengisme”, i asseguren que pateixen “constants amenaces i coaccions”.

Segons un nou comunicat fet públic aquest dissabte, la directora, Montse Pérez Creus, ha pres la primera decisió per intentar reconduir la situació. "En les últimes hores hi ha hagut un petit gest per part de la directora de l'emissora que ha decidit eliminar els informatius del cap de setmana per descarregar de feina una part dels treballadors".

En el mateix text carreguen contra la Cap d'Operacions, Carme Matamala, per la reacció que ha tingut davant del fet que hagin fet pública la situació: "Va decidir increpar un dels membres de la plataforma per escridassar-lo, juntament amb dues treballadores més que no formen part de la plataforma, i fer-lo responsable de totes les reivindicacions, tot i que Ràdio Sabadell Diu Prou l'integren una quinzena de treballadors de la vintena amb què compta Ràdio Sabadell".

Silenci del govern municipal

El col·lectiu també lamenta en el comunicat que dels quatre partits que conformen l'equip de govern (ERC, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell), només la Crida per Sabadell s'hagi pronunciat públicament davant la situació denunciada. Qui sí que s'ha pronunciat és l'oposició, que han reclamat la convocatòria urgent del Consell d'Administració de l'emissora per tractar el tema.

El PSC, a més, demana la dimissió del regidor de Comunicació, Miquel Soler, així com de la directora i la Cap d'Operacions. Juntament amb Ciutadans i PP, els socialistes han anunciat la decisió de traslladar la situació al Consell de l'Audiovisual de Catalunya.