
"Travessia" forma part de l'associació musical "Masquesamba" , que des de 1998 es dedica a la música i la cultura brasileira, abastant diversos estils com són la samba, la capoeira, les marchinhas del carnaval, la batucada, la bossa nova...
TRAVESSIA té les seves arrels a València i és fruit de la fussió de la cultura brasilera i l'europea, de les seves músiques i de la seva gent.
En la seva llarga trajectòria ha comptat amb la participació de nombrosos músics, cantants i capoeiristas brasilers establerts a València, que van aportar el seu coneixment musical i cultural al grup, provocant un estimulant interès per la música i la cultura del seu país.
El grup està format per una combinació de capoeiristes i músics compromesos i coneixedors d'aquesta faceta sociocultural i musical tan representativa de la societat més tradicional del Brasil. Formen part de TRAVESSIA el mestre "Rayovac" (Aldeia de Banba de Capoeira), el professor "Loka" (Grup Candeias de Capoeira), l'instructor "Hèrcules" (Aldeia de Banba de Capoeira)...capoeiristes i alhora músics de diferents regions del nord-est del Brasil. Vicent Climent (contrabaix, fretless, surdo, coordinador), Kimito Furukawa (guitarres, cavaquinho, percussions), José "Brown" (flauta, saxos, percussions) i l'última incorporació al grup Cristina Blasco, en una de les veus principals, una d eles més reconegudes del panorama musical valencià.
De la mà del cicle DIVERSONS de l'obra social La Caixa i el cicle de concerts d'estiu de Solsona, el centenar de persones que van assistir aquest divendres al vespre al Teatre Comarcal de Solsona van poder escoltar històries sobre l'esclavitud (Maculelé na Aldeia), sobre la tradició (Bahia, velha Bahia), sobre el berimbao (Preto velho), sobre els orígens (Maculelé Maculala), sobre el desig de l'emigrant (Marinheiroso), sobre l'amistat en el món sencer (Saravé companheiro), el respecte a la Badia per la reina del mar "lemanjá" (Lençol de estrelas)....
Tot això interpretat amb els instruments originals brasilers: berimbaos, atabaques, pandeiro, agogé de coco, caixa, tamborim... per entre històries arrelades, sons tradicionals i ritmes originaris, apropar a la gent fins a les arrels de la capoeira i al nord-est brasileiro.
