El projecte Vescomtat de Cabrera es presentarà a la Feria Internacional de Turismo - FITUR/ 2025

El projecte l'impulsa el Consell Comarcal de la Selva i es vol donar a conèixer a diferents actors de l'àmbit turístic

vescomtat cabrera projecte 2025 ccs nacio
vescomtat cabrera projecte 2025 ccs nacio
Redacció
13 de gener de 2025, 11:57

El Consell Comarcal de la Selva presentarà el projecte Vescomtat de Cabrera a la Feria Internacional de Turismo - FITUR/ 2025 el proper dimecres 22 de gener. L’objectiu d’aquesta presentació és donar a conèixer el projecte del Vescomtat de Cabrera (oferta, elements patrimonials, municipis, història...) a diferents actors de l’àmbit turístic que estiguin interessats en descobrir aquest producte turístic amb la finalitat d’atraure nous visitants.

El projecte Vescomtat de Cabrera ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori, amb l’objectiu de posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen.

Cinc grans rutes i un total de 41 elements patrimonials senyalitzats pels municipis esmentats permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen en les rutes del Vescomtat de Cabrera.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, ha assenyalat: “El projecte del Vescomtat de Cabrera és important per a la comarca de la Selva ja que és una proposta conjunta amb 12 municipis de la comarca que tenen en comú un mateix passat històric, molt present en el nostre dia a dia a través del seu patrimoni material i immaterial; castells, ermites, viles emmurallades, festes i tradicions.”Per Martí es tracta “d’una proposta que vincula, a partir d’un relat històric, coherent i homogeni, la diversitat de la comarca, des de la costa passant per la plana fins a la muntanya”.

Per la seva banda, el vicepresident 3r i responsable del projecte, Albert Sanz, ha explicat que “l’oportunitat i el valor afegit del projecte Vescomtat de Cabrera passa per la valorització de més de 40 elements patrimonials que et permeten endinsar-te en l’època medieval a la comarca de la Selva des de tots els seus àmbits, des de la vida quotidiana als grans conflictes, sense oblidar el vessant religiós, a la vegada que et permet descobrir el patrimoni natural i paisatgístic de la comarca”.

Aquest és un projecte desenvolupat pel Consell Comarcal de la Selva des de l’any 2017 conjuntament amb 12 municipis de la comarca (Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, Sils i Vidreres).

Està previst que aquest any 2025 s’hi incorporin nous municipis de la comarca de la Selva, com Massanes i Fogars de la Selva, així com d’altres comarques, com Palafolls, del Maresme, i l’Esquirol i Roda de Ter, d’Osona.