El cicle Interessant X Hostalric es centra en el món de l'apicultura

Jaume Roura explicarà avui quin és el procés que se segueix fins arribar a obtenir la mel

Publicat el 24 de maig de 2012 a les 07:54
El móin de ll'apicultura a Hostalric Foto: DBM

Sota el títol “El món de les abelles i la mel” l’apicultor de Cassà de la Selva, Jaume Roura, explicarà avui a les set del vespre a la sala Praetorium del Centre Cultural Serafí Pitarra d'Hostalric, tot el procés que se segueix fins arribar al producte final: la mel. L’acte acabarà amb un tast de diferents tipus de mel del territori.

Jaume Roura va començar l’apicultura fa 30 anys com a hobby i actualment aquesta activitat és el seu mode de vida. Té una explotació familiar d’entre 220 i 240 ruscos i segueix un procés molt artesà per elaborar la mel ja que moltes de les tasques encara les fa manualment.

Interessant x Hostalric és un cicle de tertúlies de periodicitat mensual amb el propòsit de crear un espai des del qual es puguin aportar i discutir idees de tot tipus. Aquest fòrum es vertebra al voltant d’unes conferències públiques a les quals hi pugui accedir tota la població i que serveixin per reflexionar sobre diferents temes. Les conferències programades tenen com a eix vertebral la discussió i l’aprofundiment en els actius que Hostalric posa en valor per redefinir el municipi: patrimoni, cultura, medi natural i gastronomia.