L'Agència de Desenvolupament del Berguedà, en el marc de la Xarxa de Productes de la Terra, ha organitzat una jornada de revalorització i promoció del blat de moro. Serà el proper 21 de juny, quan es presentarà aquest producte gastronòmic tan propi del Berguedà a la Fundació Alícia, i se n'analitzaran els antecedents i la seva presència a les cuines catalanes i d'arreu del món.
Aquesta jornada, que començarà a les 10.30 hores al complex Món Sant Benet, està orientada bàsicament a restauradors, cuiners i productors. No obstant això, també hi podran participar amants de la cuina o curiosos d'aquest producte. S'analitzaran les diferents formes de cocció del blat de moro, es proposaran receptes de temporada amb productes alimentaris berguedans, i s'intentarà desestacionalitzar el producte perquè no només s'acostumi a consumir durant l'hivern sinó també al llarg de la resta de l'any.
Segons han informat, aquest treball té com a objectiu el realçament de la cuina del blat de moro escairat, presentant diferents propostes per a la seva dinamització i innovació.
Una jornada culinària donarà valor al blat de moro, producte típic del Berguedà
La sessió es realitzarà a la Fundació Alícia el proper 21 de juny
ARA A PORTADA
Publicat el 13 de juny de 2016 a les 10:23
Et pot interessar
-
Cultura Una desena de berguedans competeixen per demostrar els seus coneixements sobre Catalunya
-
Cultura Televisió del Berguedà celebra els 30 anys de retransmissions de la Patum en directe
-
Cultura Sara Badia, de Puig-reig, proclamada Segona Dama de la Catalunya Central
-
Cultura Saldes rep la memòria de l'excavació arqueològica feta al castell
-
Cultura Comença la restauració de l'altar romànic de Sant Andreu de Sagàs
-
Cultura Un documental recollirà la memòria dels berguedans deportats i assassinats en camps de concentració