Abandonen matalassos i electrodomèstics al carrer en ple confinament

El Grup Horitzó i el Consell Comarcal del Berguedà denuncien l'incivisme en un moment crític per a tota la societat

25 de març del 2020
Actualitzat a les 19:18h
Abandonaments de residus al Berguedà.
Abandonaments de residus al Berguedà. | Grup Horitzó del Berguedà
Grup Horitzó del Berguedà ha denunciat en les últimes hores l'abandonament al carrer de voluminosos i altres residus, entre altres matalassos i electrodomèstics vells. L'entitat del tercer sector, que es dedica a la promoció i integració laboral de persones de les persones amb discapacitats o amb risc d'exclusió social al Berguedà, ha fet una crida "a la conscienciació col·lectiva" de la població "davant el risc de contagi pel Covid-19".

"L'obligatorietat del confinament a casa i el tancament de les deixalleries no permet el tractament de residus i roba. És per això que demanem que eviteu treure mobles al carrer o àrees verdes i llençar roba als contenidors", han expressat en una crida a les xarxes socials responsables i voluntaris de Grup Horitzó. "Fer-ho posa en perill la salut de totes i tots i augmenta el risc de contagi", han advertit. 
 

Abandonament de matalassos i altres residus al Berguedà. Foto: Grup Horitzó del Berguedà


Arran de la denúncia de Grup Horitzó, el Consell Comarcal del Berguedà ha confirmat en un comunicat que "durant els últims dies, s'han detectat abandonaments a prop de les àrees tancades d'alguns municipis del Berguedà". "Sempre han estat prohibits els abandonaments però aquesta prohibició s’ha de tenir més en compte que mai, en la situació actual. Són sancionables tant els abandonaments a la via pública com saltar-se les restriccions de mobilitat excepcionals del moment", han detallat des de l'ens. 

Sota les circumstàncies actuals de pandèmia, no està permesa la recollida de voluminosos ni la circulació de vehicles que no siguin de primera necessitat. El servei de recollida de voluminosos a demanda i també la recollida d'abandonaments estan suspesos mentre duri aquesta situació de confinament. Aquests residus s'han de guardar als domicilis fins que sigui possible oferir el servei de recollida de voluminosos a demanda i la reobertura de les deixalleries fixes i mòbils.

A més de tenir totes les deixalleries tancades fins a nou avís, també el Grup Horitzó del Berguedà va suspendre la recollida de roba usada. Per això, des del consell comarcal, i també des de l'entitat social, es demana que tothom guardi la roba a casa fins que les condicions sanitàries permetin de nou les donacions.

Es continua oferint el servei de recollida de residus municipals porta a porta de la forma habitual amb les mesures de protecció necessàries.