Berga restablirà el pagament de la zona blava a partir de dilluns

El retorn a la situació de pagament vol "garantir la disponibilitat d’aparcament de curta durada a les principals zones comercials, i a les immediacions de l'hospital", segons fonts municipals

09 de maig del 2020
Actualitzat a les 22:00h
Aparcament de zona blava, al passeig de la Pau.
Aparcament de zona blava, al passeig de la Pau. | Aj. Berga
La zona blava de la ciutat de Berga es tornarà a pagar a partir de dilluns. El consistori berguedà va establir-ne la gratuïtat el 18 de març a causa de la situació de confinament provocada per l’emergència sanitària de la Covid-19.

Al principi de la situació de confinament es va observar una baixa ocupació de les places d’aparcament en zona blava, malgrat l’aplicació de la gratuïtat del servei. Amb el pas de les setmanes, la presència de vehicles estacionats ha anat augmentant fins arribar a la saturació en algunes àrees i determinats moments del dia. Per això, el retorn a la situació de pagament té l’objectiu "de garantir la disponibilitat d’aparcament de curta durada a les principals zones comercials de la ciutat, així com a les immediacions de l’àrea d’urgències de l’Hospital Sant Bernabé", segons han explicat fonts municipals.

Control de l’estacionament regulat i desinfecció de parquímetres

Els controladors de la zona blava, que els últims dies informaven als conductors i conductores per a què no hi fessin aparcaments de llarga durada, tornaran a fer les seves tasques habituals de vigilància, comptant amb els equips de protecció individual necessaris.

Els parquímetres es desinfectaran periòdicament, però es recomana als usuaris i usuàries que utilitzin guants a l’hora de treure els tiquets de les màquines.

Adaptació del servei seguint l’evolució de la pandèmia

El consistori valora la possibilitat d’aplicar les mesures adequades i adaptar el servei durant les properes setmanes en funció de l’evolució de la pandèmia, de les fases de desconfinament i de l’ocupació de la zona blava.
Arxivat a