Montse Venturós signa el decret de suport al referèndum

Alcaldes d'altres ajuntaments del Berguedà com el de Gironella i el de Puig-reig també han signat el decret

07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:34h
Signatura del decret per part de l'Ajuntament de Berga.
Signatura del decret per part de l'Ajuntament de Berga. | AjBerga.
L'Ajuntament de Berga ha signat aquest dimecres al migdia el Decret d'alcaldia per mostrar ple suport al referèndum, convocat el proper l'1 d'octubre. L'alcaldessa, Montse Venturós, acompanyada d'alguns dels regidors de l'equip de govern ha transmès, així, el seu suport al Govern. 

Segons Venturós, el consistori berguedà s'ha sumat, "com no podia ser d'altra manera", donant "ple suport a l'autodeterminació del Principat de Catalunya". "Entenem que és un pas imprescindible i és un moment històric", ha assegurat l'alcaldessa. "És un moment molt important perquè l'Ajuntament té 15 dels 17 regidors que són de partits nítidament independentistes", ha afegit. Per això, també es convida tothom a assistir al ple d'aquest dijous, on es portarà a ratificació un document entre tots els membres del consistori, avançant en el que és, ah dit, una "passa molt important". 

En aquesta línia, ha afirmat Venturós, des del consistori també s'ha enviat un correu electrònic al Govern de la Generalitat, confirmant que l'Ajuntament de Berga està disposat a cedir tots els locals que s'han utilitzat de manera natural en les darreres jornades electorals, i que quedaran cedits a la convocatòria del referèndum. 

De la mateixa manera, també han signat el decret altres alcaldes del Berguedà, com ara el de Gironella, David Font, i el de Puig-reig, Josep Maria Altarriba.