Tània Verge destaca la tasca de Berga i La Patum per a la promoció de la igualtat

La consellera ha emfatitzat que aquesta responsabilitat berguedana "va més enllà del Corpus" i ha destacat que "la lluita feminista s'ha fet també des de la cultura popular"

Ivan Sànchez ha regalat una carota de ple i un llibre sobre La Patum a Tània Verge
Ivan Sànchez ha regalat una carota de ple i un llibre sobre La Patum a Tània Verge | Lídia López
30 de maig del 2024
Actualitzat a les 17:52h

La consellera en funcions d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha estat una de les autoritats convidades a presenciar La Patum de Lluïment d'aquest dijous des del balcó de l'Ajuntament de Berga. La consellera s'ha mostrat emocionada després de viure per primera vegada l'experiència, afirmant davant els mitjans de comunicació que "és espectacular i un orgull com a país tenir aquesta festa, que es viu d'aquesta manera tan sentida i que és preciosa, tant pels diferents elements del seguici com per la música". A més, Verge també ha aplaudit la tasca de la ciutat i l'organització per convertir aquesta festa en un referent pel que fa a la promoció de la igualtat

"La lluita feminista s'ha fet també des de la cultura popular, i La Patum també n'és una mostra", ha assenyalat la consellera, marcant com a moment trencador els salts de les dones dels anys 60. Una empenta, ha assegurat, "que té continuïtat amb la participació cada vegada més important de les dones a les diferents comparses, amb la formació que es fa a les colles, l'organització, el personal dels punts liles...". En aquest sentit, Verge ha emfatitzat que aquesta responsabilitat berguedana "va més enllà del Corpus i té continuïtat tot l'any", recordant que "som responsables tots i totes, i és el conjunt de la societat que ha de prendre'n part". 

En paral·lel, la consellera també ha fet referència a la implicació del conjunt de la ciutat per a la igualtat des de tots els àmbits, reclamant que "cal aprofitar els espais de festa per conscienciar el conjunt de la població que volem entorns segurs i lliures de qualsevol mena de discriminació", defensant que "també és una pràctica feminista que La Patum sigui inclusiva amb les persones amb discapacitat, que es participi de manera intergeneracional o que es pensi també en les criatures".

Per la seva banda, l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha posat de manifest que aprofitaria la visita de la consellera en funcions per compartir algunes qüestions que l'ocupen com a conseller comarcal d'Igualtat i Feminisme. En tot cas, dins el marc de Berga, ha reiterat els esforços, creixents any rere any, per a la promoció de la igualtat i contra les violències masclistes que s'implementen en l'entorn de la campanya Vull la nit, la qual s'intensifica durant els dies de Corpus, però que programa accions al llarg de l'any.

Tània Verge ha aprofitat l'avinentesa de la visita per signar el Llibre d’Or de la ciutat. També hi ha escrit unes paraules el secretari general del PSC, Salvador Illa, que ha estat present al llarg de tota la Patum de Lluïment d'aquest dijous al balcó del consistori. En el seu cas, però, no ha fet declaracions als mitjans.

ivan sanchez salvador illa abel garcia patum berga bergueda
Moment de la signatura al Llibre d'Or de Berga de Salvador Illa | Ajuntament de Berga
Arxivat a