«Destil·leries i bodegues de Berga», una exposició transversal que vol situar-nos a inicis del segle XX

Una mostra que vol ser un homenatge i un record a totes aquelles persones que al llarg de segles s’havien guanyat la vida fent licors i venent vi

29 d'octubre de 2021, 14:18
Actualitzat: 16:24h
Presentació de l'exposició
Presentació de l'exposició | Roger Simon
Ampolles, licors, calendaris i etiquetes seran algunes de les peces de valor històric i sentimental que formaran part de la mostra “Destil·leries i Bodegues de Berga”. Un viatge en el temps que vol ser un homenatge i un record a totes aquelles persones que al llarg de segles s’havien guanyat la vida fent licors i venent vi a la ciutat.

L’exposició, que s’ha inaugurat aquest matí al Museu Comarcal de Berga, pretén ser “una màquina del temps perquè les noves generacions coneguin la vida dels nostres avis i àvies”, ha manifestat Ramon Miquel Safont, l’impulsor de la mostra. Una feina de mesos que avui s’ha fet realitat i que permet reviure la Berga d’inicis del segle XX, on la indústria local era molt important.

A diferència d’altres anys, aquesta mostra vol tenir un recorregut. “Un espai on passin coses”, ha anunciat Ivan Sànchez, alcalde de Berga. “Volem generar visites guiades pels carrers i carrerons de Berga on s’ubicaven aquestes destil·leries i bodegues, i tastos amb les que resten obertes”, ha informat Sànchez.

També de cara al novembre l’objectiu és que pel Museu Comarcal de Berga hi passin cançons de taverna. Músics que recuperin aquelles cançons que antigament es cantaven a les tavernes. “Volem recuperar o mantenir aquestes tradicions i que la gent que les desconeix més les puguin gaudir”, ha conclòs Sànchez.

D’altra banda, Marta Freixa, tècnica del Museu Comarcal, ha agraït l’esforç i dedicació de tots aquests anys del Ramon Miquel de recollir totes aquelles peces de valor històric i sentimental. “Ens permeten fer una mostra de com havien sigut les tres destil·leries de Berga: Santamaria, Sala i Vila, a part d’algunes bodegues petites”, ha manifestat Freixa. En aquest sentit, la tècnica ha afegit que “el material mateix d’empreses familiars, com ara ampolles, licors, calendaris i etiquetes ens permet fer un viatge en el temps i situar-nos a la Berga d’inicis del segle XX”.
 

Roda de premsa amb Ramon Miquel Safont, Ivan Sànchez i Marta Freixa. Foto: Roger Simon

 

Un dels passadissos de l'exposició. Foto: Roger Simon

Arxivat a