La nova residència de gent gran Berga Residencial fa una donació de mobiliari a la Fundació Horitzó

Berga Residencial, que s’ubica a l’antic hotel Ciutat de Berga, ha renovat les instal·lacions per adaptar-les per a la residència i ha donat el mobiliari de les habitacions de l'hotel a la fundació

26 de març de 2021, 19:09
Actualitzat: 19:09h
Eva Sánchez, Charo Díez i Sara Malé
Eva Sánchez, Charo Díez i Sara Malé | Laura Masnou
L’hotel Ciutat de Berga s’ha convertit en Berga Residencial, una residència de gent gran que obrirà les portes a mitjans d’abril. Això ha obligat als responsables de la residència a fer un rentat de cara a les instal·lacions que hi havia fins el moment per tal de poder-les adaptar a les noves necessitats. Un dels canvis que van haver de fer va ser el del mobiliari de les habitacions.

Sara Malé, gerent de Berga Residencial, ha explicat en roda de premsa aquest divendres que el producte que hi havia a les habitacions “ens servia per donar servei a la residència, però no de la manera que nosaltres la volíem enfocar”. És per això, comenta, que els propietaris de la residència van pensar que una bona manera de contribuir a la comarca seria donant el mobiliari a la Fundació Horitzó. Malé ha explicat que en un principi es van plantejar vendre el material a una empresa, però que finalment van decidir donar-ho per tal que arribés “a persones que ho necessiten, ja que en trauran més profit que no pas una empresa que ni tan sols sabíem amb quina finalitat ho volien”. Aquesta donació consta d’una setantena d’habitacions individuals completes, que inclouen canapè, matalàs, escriptori i tauleta de nit.

Charo Díez, patrona de la Fundació, i Eva Sánchez, directora de la Fundació, han agraït la donació perquè “és un material de molt bona qualitat i en molt bon estat que ens serà molt útil per a poder vendre a un preu molt assequible per tal que totes les persones que tenen alguna dificultat econòmica puguin arribar-hi”. El pack de l’habitació individual completa (canapè, matalàs, escriptori i tauleta de nit) es pot adquirir a la Fundació Horitzó per tan sols 50 euros i ja n’han venut uns quants. Díez i Sánchez han remarcat que necessiten vendre allò que la gent els dona perquè és la manera d’obtenir ingressos. “Més que ser una entitat que dona mobles o roba, nosaltres volem donar feina a persones amb trastorns de salut mental. I per donar feina hem de tenir ingressos, que els obtenim de la venda de tot allò que ens dona la gent”. Per no deixar a ningú enrere, diuen, ho venen a preus molt assequibles.

Ambdues parts han coincidit que aquesta col·laboració pot obrir les portes a possibles col·laboracions futures. Díez ha remarcat que al Berguedà no hi ha places de residències per a persones amb trastorn mental i que “qui sap, si en el dia de demà, es poden adaptar i subvencionar algunes places de Berga Residencial per oferir aquest servei a la comarca”.
 

Escriptoris que hi havia a les habitacions de l'hotel Ciutat de Berga Foto: Laura Masnou


Berga Residencial ha creat una cinquantena de llocs de treball directes i vint-i-cinc d’indirectes

Berga Residencial compta amb 99 places de residència, 20 de centre de dia i també amb servei d’atenció domiciliaria i la seva obertura està prevista per mitjans d’abril. Sara Malé ha explicat que, de moment, queden tres places lliures del centre de dia i que ja hi ha una quarantena de places de residència ocupades. Malé ha destacat el nivell d’infraestructura i tecnològic de la residència i l’adaptació que s’ha fet a les instal·lacions tenint en compte la situació actual de pandèmia, ja que l’objectiu és “donar un servei de qualitat i que els treballadors puguin tenir molta més flexibilitat i autonomia per poder treballar de cara a l’usuari”.

A més, ha explicat que la residència ha suposat la creació d’una cinquantena de llocs de treball directes i de vint-i-cinc d’indirectes. En aquest sentit, la directora de la Fundació Horitzó, Eva Sánchez, ha destacat que “això, per a un territori com el Berguedà, en el qual resulta complicat trobar feina, és molt important”.