​Cosmonits: vetllades d'estiu per explorar la Terra i l'univers al Museu de la Ciència

Les quatre nits temàtiques del CosmoCaixa tindran activitats familiars a partir de les 19.00 i per al públic general a les 21.00

Publicat el 05 de juliol de 2023 a les 07:00
[centrareport]L'estiu és temps d'activitats a la fresca, nocturnes també en família perquè els infants no tenen escola. En aquest context, el Museu de la Ciència CosmoCaixa programa les Cosmonits, quatre vetllades temàtiques amb activitats familiars a partir de les 19.00 i per al públic general a les 21.00. Dues estan dedicades a l'univers (6 de juliol i 3 d’agost), i dues més, a la Terra (20 de juliol i 10 d’agost). 

A més, l’oferta de les Nits d’Estiu a CosmoCaixa augmentarà amb una programació ampliada i dinàmica, que omplirà de ciència tots els espais del museu a través de tastos d’experiments en directe i projeccions al Planetari (Dinosaures a les Nits de la Terra o El cel d’avui i Caçadors de planetes a les Nits de l’Univers). D’altra banda, la Sala Univers oferirà recorreguts temàtics amb mediadors per descobrir els secrets de l’univers i la complexitat del cosmos.

[despiece]

El calendari de les Cosmonits

Cosmonits: noves nits temàtiques plenes de ciència per a tots els públics.
 

Nit de l'Univers

 Dijous 6 de juliol
 Dijous 3 d'agost
 Més informació aquí
 

Nit de la Terra

 Dijous 20 de juliol
 Dijous 10 d'agost
 Més informació aquí

 Reserva d'entrades online aquí[/despiece]  

Nits per explorar l'univers

Les cites del 6 de juliol i el 3 d’agost estaran dedicades a l’univers i a tot el que envolta la seva exploració i el seu descobriment. Durant aquestes dues nits, el Museu de la Ciència CosmoCaixa acollirà un ampli ventall d’activitats per a públic familiar, com les conferències familiars a càrrec del divulgador Marc Boada i de la investigadora Nanda Rea, o tallers familiars per descobrir l’entrenament que han de dur a terme els astronautes o per saber com llançar un coet.

Així mateix, el públic adult trobarà propostes com ara els hilarants monòlegs científics de Big Van Ciencia, o la projecció del documental 5.000 ulls, i un col·loqui posterior amb els investigadors del projecte DESI (Dark Energy Spectroscopic Instrument), que té com a objectiu mesurar la història de l’expansió de l’univers, amb una precisió exquisida, durant els últims 11.000 milions d’anys.
 

Per reforçar els conceptes lligats a l’univers, CosmoCaixa acollirà el xou de ciència Matèria absurda de cinema científic, que precedirà projeccions de pel·lícules a la plaça de la Ciència, convertida en un cinema a l’aire lliure. D’aquesta manera, el 6 de juliol es projectarà la joia de la ciència ficció Interestel·lar (2014), de Christopher Nolan,; i el 3 d’agost, Figures ocultes (2016), de Theodore Melfi.
 

Nits de vulcanologia i geologia

Durant les nits del 20 de juliol i el 10 d’agost, els amants de la vulcanologia, la geologia i altres ciències de la Terra tindran una cita ineludible al Museu de la Ciència CosmoCaixa. En un món on la conscienciació sobre el respecte pel planeta és més important que mai, les activitats programades per a aquestes dues nits tenen l’objectiu de fomentar la curiositat i l’exploració d’una manera accessible per a tots els públics.

Una vegada més, hi haurà sessió de tarda per a famílies, en la qual destaquen les conferències familiars de la doctora en geologia Meritxell Aulinas i de la investigadora en el mateix camp Adelina Geyer; el taller "Detectius del passat", en el qual s’emularà la feina dels paleontòlegs i es podran veure i classificar fòssils, o l’espectacle intimista El cau del Tabalet.
 

Per al públic general, el centre ha preparat nous monòlegs científics temàtics a càrrec de Big Van Ciencia, i també projeccions de pel·lícules, com la icònica La princesa Mononoke (1997), de Hayao Miyazaki, que es projectarà el 20 de juliol, o del documental Demà (2015), dirigit per Cyril Dion i Mélanie Laurent, que es podrà veure el 10 d’agost. Tot això, de nou precedit pel xou científic Matèria absurda de cinema científic.
[ficentrareport]
[suportFundacioCaixa] [sensepubli] [senseminutaminut] [nointext] [noautor]