Els streamers esmicolen internet des de Badalona amb «La Velada del Año II»

El torneig amateur de boxa organitzat per Ibai Llanos registra 3,3 milions de persones en directe, reuneix 13.000 persones al Pavelló Olímpic i unes 200 celebritats d'internet en un esdeveniment històric

Ibai Llanos, organitzador de l'esdeveniment celebrat a Badalona
Ibai Llanos, organitzador de l'esdeveniment celebrat a Badalona | Kosmos Media
26 de juny del 2022
Actualitzat el 27 de juny a les 12:08h

La història moderna s'escriu i es retransmet des d'Internet. Passaran anys perquè generacions posteriors, les anomenades boomers, siguin conscients de l'esdeveniment històric que es va viure ahir a la nit al Pavelló Olímpic de Badalona. El torneig de boxa organitzat per Ibai Llanos, una de les figures més imponents del panorama de Twitch, va fer esclatar en mil bocins tots els rècords preestablerts de les retransmissions en directe per Internet.

Fins a 3,3 milions de persones van connectar la seva pantalla o dispositiu a l'esdeveniment que s'estava celebrant a la ciutat catalana. I això són xifres conservadores, perquè només comptabilitza dispositius, no conjunts de persones al voltant de la pantalla. Pràcticament uns 200 streamers, influencers i celebritats es van agrupar a les graderies del pavelló que ha vist jugar durant dècades al Joventut de Badalona per ser partícips de La Velada del Año II, la segona edició d'aquest esdeveniment improvisat que va sorgir del cervell de l'Ibai.

Els combats protagonitzats per noms tan sonats del panorama streamer com Mister Jägger, Spursito, Carola, Arigameplays o, com a convidat estrella, David Bustamante, van fer vibrar les graderies de l'Olímpic de Badalona, amb unes 13.000 persones amb entrada i milers que es van quedar fora per poder observar els seus ídols de ben a prop.


La vetllada va ser amenitzada per estrelles de la música del panorama hispanoparlant: la música urbana de Rels B, Quevedo o els argentins Nicki Nicole o Duki -amb milers de milions de reproduccions a totes les plataformes- van acabar de fer esclatar el pavelló. Però la cirereta del pastís la va posar Bizarrap, el productor més famós del panorama mundial, que va emocionar, fer ballar i embogir el públic amb les seves sessions musicals.