Després de la rehabilitació de l’edifici, que va acabar fa deu anys, el Centre d’Educació Ambiental Alt Ter, una associació sense ànim de lucre dedicada a l'educació a través de la descoberta de l'entorn natural i del patrimoni, ha dut la gestió d’aquest equipament municipal. El Molí Petit s’ha convertit en un centre d’interpretació de molins hidràulics i de l’ecosistema fluvial, amb una exposició permanent amb part dels elements originals del molí, plafons interpretatius, maquetes i projeccions, que faciliten la comprensió del funcionament del mecanisme. A més d’aquests elements, també es realitzen activitats mediambientals relacionades amb l'entorn natural proper: la riera d'Arçamala, els prats, les rouredes de roure pènol o la fauna.
En el marc de la 54a Fira de Sant Isidre d'aquest diumenge es va poder veure públicament per primera vegada com funcionava. Des de les 11 del matí i fins a les 13 hores, es van fer visites comentades al Molí Petit i demostracions de la molta. L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l’entitat continuaran treballant per millorar aquest equipament municipal i, en especial, en aconseguir estabilitzar el flux d’aigua que arriba a la bassa, recuperant alguns trams de l’antic canal que hi arribava.

La roda hidràulica és la peça que faltava perquè el Molí Petit pogués tornar a funcionar correctament Foto: Ajuntament de Sant Joan