CiU no troba suports al Parlament pel polígon de la carretera de les Llosses

Eudald Casadesús va defensar ubicar-hi una àrea empresarial estratègica

Redacció
09 de març de 2010
Carretera de les Llosses
Carretera de les Llosses | CiU
Àrea de la carretera de les Llosses. Foto: CiU

La comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya va debatre i rebutjar la proposta de Convergència i Unió per tirar endavant un polígon industrial a la zona de la carretera de les Llosses (C-26), al terme de Ripoll. El diputat convergent, Eudald Casadesús, va defensar la seva proposta d'àrea empresarial estratègica per posar al mercat sòl per a activtats econòmiques.

Fa vora un any el diputat ripollès va dur al Parlament aquesta qüestió . Tant la terminologia com el procediment feien una analogia amb l'àrea residencial estratègica que una consulta va tombar per la zona de la Devesa del Pla . Algunes de les raons que es van discutir en el cas de la promoció residencial -la inundabilitat i l'autonomia municipal- els va fer servir el diputat d'ERC, Pere Vigo, per tombar la proposta. Aquest fet ha merescut les crítiques de CiU que no entén que s'hagi de respectar el POUM per no fer el polígon a la carretera de les Llosses i, en canvi, es pogués modificar per tirar endavant l'ARE.

Pel portaveu de CiU al consistori ripollès, Jordi Munell, la necessitat d'una nova àrea d'activitats econòmiques ha augmentat a causa de la compra de la Barricona per part de Sodeca . A més, recorden que aquesta àrea estarà molt ben comunicada gràcies a l'arribada dels quatre carrils de la C-17. Mentre els tres grups que donen suport al Govern hi van votar en contra, el PP i Ciutadans es van abstenir.