ICV pensa en Eva Martínez per encapçalar la llista de Campdevànol

Els ecosocialistes descarten presentar-se conjuntament amb el PSC però admeten que s'ho havien arribat a plantejar

Arnau Urgell
06 d'agost del 2010
Iniciativa per Catalunya tornarà a fer llista a Campdevànol. Si més no aquesta és la voluntat de l'agrupació local del partit que pensa en l'actual regidora de Cultura, Eva Martínez, com a cap de llista, ja que Ferran Martínez plega. Ell mateix considera que la seva companya al grup municipal “té més possibilitats que ningú”.

Amb la renúncia de Ferran Martínez, les especulacions sobre el futur d'Iniciativa a Campdevànol s'havien multiplicat. En aquest sentit s'havia arribat a posar en dubte que els ecosocialistes fessin llista pròpia i poguessin anar de bracet amb el PSC. El mateix Martínez admet que es van produir “alguns contactes” però que la decisió ferma és anar en solitari a les municipals de 2011 per “almenys” repetir els dos actuals regidors. Uns "contactes informals" que també reconeix l'alcaldessa Núria López. “També s'havien produït el 2007” recorda.

Per l'actual portaveu del grup municipal ecosocialista l'Eva Martínez és la millor candidata possible ja “és una persona molt compromesa i que ha fet una bona feina al capdavant de la regidoria de Cultura”. Tot i això deixaran la decisió per després de l'estiu quan esperen tancar un mínim de “cinc persones amb un compromís elevat” per tal que conformin el nucli dur de la candidatura. Ell no en formarà part i només es planteja ajudar a “completar la llista” en els darrers llocs si fos necessari.

El PSC i ICV necessiten el sisè regidor
“Junts o separats l'objectiu és poder reeditar un govern d'esquerres”. Aquest és el propòsit de Núria López i que passa per tal que entre els dos partits sumin -com a mínim- un sisè regidor. Cal recordar que l'actual equip de govern es va poder formar amb el vot de Ramon Perearnau que després de desobeir les ordres d'ERC el van declarar trànsfuga. El que és evident, és que si Esquerra -amb un altre candidat- repeteix el seu "tradicional" resultat (un regidor) no donarà suport a PSC i ICV.

Per altra banda tot apunta que López repetirà com a cap de llista dels socialistes. Ella, però, fa servir aquell tòpic de la política de partits quan se li demana: "Estic a disposició del que digui l'agrupació local".