Ensenyament veu «possible» l'escola de Campdevànol pel curs 2013-2014

L'alcaldessa considera que hores d'ara la pilota és a la teulada de la Generalitat mentre que per Joan Manso “es ven fum”

Arnau Urgell
12 d'abril del 2011
Obres d'urbanització de can Ribalaigua.
Obres d'urbanització de can Ribalaigua. | Isaac Muntadas
Inici de les obres d'urbanització de can Ribalaigua (desembre 2010). Foto: Isaac Muntadas

El Departament d'Ensenyament veu “possible” que el nou CEIP Pirineu de Campdevànol, a la zona de cal Ribalaigua, sigui una realitat el curs 2013-2014. Així es recull en l'acta de la reunió que el passat 21 de març va mantenir amb el delegat d'Ensenyament, Albert Bayot, conjuntament amb representants de la direcció del centre, de l'AMPA i del grup municipal de Convergència i Unió.

Un dels acords de la trobada constata que cal “prioritzar l'encàrrec del projecte i construcció d'escola nova de dues línies... (intentar la possibilitat que pugui estrenar-se el 2013-2014)”. Per Núria López és una mostra que “l'escola es farà” i considera hores d'ara “la pilota està a la teulada d'Ensenyament”. “L'Ajuntament ha fet els deures” afegeix.

Per tal que l'escola pogués ser una realitat el curs 2013-2014 caldria que en el pressupost d'enguany –que el Govern preveu aprovar després de les municipals- s'inclogués una partida per tal que l'empresa pública GISA redactés el projecte constructiu. Tot i que l'alcaldessa considera que el consistori ja ha fet tota la feina no ho veu així l'alcaldable Joan Manso que lamenta que encara no s'hagi cedit el solar a Ensenyament. “Ens en vam assabentar a la reunió, encara no s'ha fet el requeriment notarial per unificar les dues parcel·les” explica.

Per CiU tot plegat és una mostra que “s'ha venut fum”. “S'han creat falses expectatives” afirma un Joan Manso que considera “molt greu” que s'enviés un ofici dient que s'encarregava el projecte a GISA quan no hi havia cap partida. El candidat nacionalista ha alertat que han passat setmanes des de la reunió i encara no s'ha fet cap pas per cedir la parcel·la. En aquest sentit considera que el retard podria afectar les possibilitats que el pressupost inclogués una partida i, si això passés, tot el procés s'endarreria un any. “Potser al final serà veritat que només han estat movent terres” ha conclòs.

Hores després d'aquesta notícia, CiU ha emès una nota de premsa en la qual exigeix a l'alcaldia que demostri "que ha fet els deures" mostran el document que certifica la cessió dels terrenys.

  Anotació sobre el futur de l'escola al bloc de Núria López  

Butlletí de CiU sobre la nova escola

Nota de premsa de CiU