Joan Solà plega com alcalde de Sant Pau després de 8 anys

La llista associada al PSC hores d'ara no té cap de llista

Arnau Urgell
14 d'abril de 2011
Carta del Paisatge de la Vall de Camprodon
Carta del Paisatge de la Vall de Camprodon | Eudald Rota
Joan Solà en una visita de Joaquim Nadal a l'Ajuntament de Sant Pau. Foto: Eudald Rota

Joan Solà no es presentarà a la reeleció. L'alcalde de Sant Pau ha explicat a ElRipollès.info que ha decidit plegar després de vuit anys en el càrrec i vuit més com a regidor de l'oposició. La decisió es deu a raons estrictament personals. Solà considera que després de quatre legislatures és temps de “descansar” però sobretot de dedicar temps a la família. A part, sempre s'ha mostrat partidari de no allargar excessivament les carreres polítiques i afavorir el relleu.

L'encara alcalde considera que “deixen el poble endreçat i sense deute”. En aquest sentit considera que ha viscut quatre anys “molt intensos” i que “s'ha fet molt més del què podien imaginar en un principi”. Tot i així, hores d'ara no hi cap garantia que la llista associada al PSC, la de Progrés Santpauenc, sigui a les eleccions. Quan manquen menys de cinc dies per tancar el termini encara no hi ha cap de llista.

De fet, de moment només s'ha anunciat el cap de llista de CiU, Josep Palos. Mentre continua la incògnita sobre PS-PM també s'està ultimant la candidatura d'Units per Sant Pau, que substituiria la llista d'ERC de fa quatre anys.

Repàs de l'obra de govern

Solà ha destacat com a principals projectes de la seva obra de govern el consultori mèdic nou, la reforma de la totalitat de la casa de la vila, la travessera de la C-38, l’aprovació d’un nou POUM, la llar d’infants, la reforma i consolidació des subministrament de l’aigua de boca, la regulació i reducció de la despesa de l’enllumenat públic en un 39%. Així mateix ha recordat que s'han urbanitzat cinc carrers i s'ha encaminat la construcció del col·lector de les façanes del Ter.