Jordi Munell: «Ripollès Desenvolupament no ha estat a l'alçada de la crisi»

El candidat de CiU inicia la campanya amb un “diàleg amb ciutadans” en la qual anuncia la revisió del POUM per “posar-lo al servei de la creació de llocs de treball”

Arnau Urgell
07 de maig del 2011
Jordi Munell en el seu diàleg amb ciutadans.
Jordi Munell en el seu diàleg amb ciutadans. | Arnau Urgell
Jordi Munell en el seu diàleg amb ciutadans. Foto: Arnau Urgell

CiU de Ripoll explica que el programa que presenta a les eleccions del 22-M està fet a base de les aportacions de ciutadans i entitats. Per demostrar-ho va iniciar la campanya amb el format de “diàleg” entre el candidat Jordi Munell i quatre vilatans representatius de diversos àmbits (l'arquitecte Santi Llagostera, el metge pediatra Miquel Vivas, la professora Montsina Llimós i Ivana Carrión una administrativa d'empresa a l'atur). En la línia "d'escoltar molt" l'alcaldable nacionalista va prometre que seria proper als barris i que una vegada a la setmana seria a una plaça per atendre els veïns sense cita prèvia.

Munell es va mostrar molt crític amb la tasca de promoció econòmica de Ripollès Desenvolupament. “No ha estat a l'alçada de les circumstàncies de la crisi” va afirmar tot reclamant una Taula Local d'Economia permanent en la qual hi hagi empresaris, sindicats, escoles i el mateix Ajuntament. Des de CiU es considera que el consistori “ha d'estar al costat de les empreses i no, com fins ara, posant traves” a projectes d'instal·lació i ampliació. En aquest sentit va anunciar la revisió del POUM per tal de “posar-lo al servei de la creació de llocs de treball”.

Els canvis puntuals del planejament haurien de servir per permetre un polígon d'activitats econòmiques a la carretera de les Llosses, rebaixar el nombre d'habitatges previstos a la Devesa del Pla i fer més urbanes les variants est i nord. El candidat nacionalista va admetre que la lluita per preservar Ordina els “va servir per aprendre una lliçó” i que ara són els primers en entendre el territori com a quelcom “fràgil i sensible”.

Un alcalde proper i un consistori infantil

Jordi Munell va insistir que si pot governar serà un alcalde proper. En aquest sentit va anunciar que cada setmana serà en una plaça de la vila per tal d'atendre els veïns “sense cita prèvia”. Això sí, i a mode de crítica implícita a Teresa Jordà, va recordar que la proximitat no ha de ser sinònim de dir que sí a tot. “No prendrem els compromisos que no es poden complir” va afirmar. També va dir que faria una visita setmanal a un barri amb la regidora responsable.

Una de les propostes més originals és la de crear tres “consistoris paral·lels”. El de nens, el de joves i el de la gent gran per tal de recollir les demandes específiques d'aquests col·lectius així com –en el cas de nens i joves- despertar vocacions polítiques. Respecte el casal de joves va expressar el seu temor que “esdevingui un espai de disbauxa descontrolada” i va apostar perquè serveixi com a “punt de debat, creativitat i on neixi la llavor de l'emprenedoria”. Així mateix, va apostar per equiparar els preus de les llars d'infants privades als de la pública per la manca de places d'aquesta darrera.

Xevi Ardite, delegat local de CDC, presentant l'acte. Foto: Arnau Urgell

Llista de CiU de Ripoll

Especial municipals Ripoll

Tots els candidats i llistes de les municipals al Ripollès