Comencen les obres del nou ambulatori de Sant Joan de les Abadesses

És la principal inversió del Govern el 2012 que hi destinarà 1,13 milions d'euros

Redacció
09 de maig del 2012
Les obres del CAP de Sant Joan estan a punt de començar.
Les obres del CAP de Sant Joan estan a punt de començar. | ElRipollès.info
Les obres del CAP de Sant Joan estan a punt de començar. Foto: ElRipollès.info

Les obres del nou CAP de Sant Joan de les Abadesses començaran de imminentment, segons ha explicat l'alcalde Ramon Roqué. De fet, ja han començat els treballs previs per delimitar l'espai on s'actuarà i al solar es poden veure les casetes d'obres.

Aquesta mateixa setmana està previst que comencin el moviment de terres per construir els fonaments de l'edifici. D'aquesta manera, pràcticament s'han complert les previsions que situaven l'inici de les obres a l'entorn de Setmana Santa.

La construcció del nou ambulatori de Sant Joan, que es farà en un solar a la confluència dels carrers Ramon d'Urg i Joan Maragall que el consistori va cedir a Salut, suposarà la principal inversió del Govern a la comarca. Concretament, els pressupostos del 2012 contemplen una despesa d'1,13 milions en aquest projecte. Es preveu que pugui entrar en un funcionament d'aquí un any.

Es tracta d’un sol edifici que combina diferents alçades amb la part més alta al carrer Ramon d’Urg i que descendeix en el seu recorregut cap a la colònia Espona. Paral·lel al carrer Joan Maragall, el nou CAP tindrà un pati sobre el qual s’aboquen les sales d’espera i l’aula d’educació sanitària.
 
Els espais d’atenció assistencial i l’administració seran a la planta baixa de l’edifici, mentre que a les plantes superiors s'hi situaran les àrees d’ús intern (àrees de personal sanitari, emmagatzematge i les instal·lacions). L’espai d’acollida dels usuaris i l’accés principal estarà al carrer Ramon d’Urg. En aquest punt l’edifici recula una mica provocant un eixamplament de la vorera per a un accés i esperes més còmodes.