Jordi Munell «La plaça Gran mostra el llegat que ens ha deixat l'anterior equip de govern»

L'alcalde de Ripoll es reafirma amb l'aposta per "fer bullir l'olla": petites iniciatives que "facin córrer els euros"

Dani Vilaseca/Joan Garcia/Arnau Urgell
07 de juny del 2012
Jordi Munell entrevistat per Dani Vilaseca.
Jordi Munell entrevistat per Dani Vilaseca. | La Veu de Sant Joan
Jordi Munell entrevistat per Dani Vilaseca. Foto: La Veu de Sant Joan

Jordi Munell després d'una vintena d'anys a la política municipal de Ripoll està a punt de complir el seu primer aniversari com a alcalde. Coincidint amb aquesta efemèride, ha estat el protagonista de la darrera entrevista del Tampoc caldria de La Veu de Sant Joan. Munell aborda aspectes d'actualitat com les obres per reparar la plaça Gran, el futur de la Devesa del Pla, les accions per dinamitzar l'economia local o la Capitalitat de la Cultura Catalana que la vila ostentarà el 2013.

L'alcalde ripollès s'ha mostrat molt crític amb la “situació insostenible” de la plaça Gran i ha recordat que en el darrer any s'han fet tres actuacions per substituir llambordes. “Els constructors ja havien advertit que aquestes peces no aguantarien el pes dels vehicles” i per això reclama que “algú assumeixi la responsabilitat”. “Que el jutge determini qui té la responsabilitat: si qui ho va encarregar, qui ho va dissenyar o qui ho va construir” explica tot recordant que el cas pot acabar al Contenciós. A nivell polític, es mostra dur: “La plaça Gran és la mostra del llegat que ens ha deixat l'anterior equip de govern” i assenyala que, com a mínim, tenen la “responsabilitat moral” dels problemes ocasionats.

Munell ha popularitzat els darrers mesos la frase “fer bullir l'olla”. Malgrat que l'atur s'ha mantingut en nivells similars –explica que l'Ajuntament no pot controlar els ressorts de l'economia de mercat- es mostra satisfet amb l'estratègia per “fer córrer els euros locals”. En aquest sentit assenyala iniciatives com el mercat de la carretera de Ripoll, les diverses “firetes” de dissabte, rebaixar el preu de lloguer de les naus de la Barricona o modificar el POUM per diversificar les activitats permeses als polígons... En aquest mateix paquet col·loca la iniciativa “Posa una flor al teu balcó”. A Munell no li fa res que li atribueixin títols com “l'alcalde de les flors” i recorda que allò essencial és que l “poble faci goig” tant pels veïns com per aconseguir que els visitants “facin córrer més euros”.

Precisament la setmana on s'actua en una de les qüestions que va considerar prioritàries –la plaça Gran- a l'entrevista del Tampoc caldria referma la voluntat de “recuperar” el camp de sorra de Casteladrall, actualment ocupat pels obstacles dels alumnes de bicitrial del Centre de Tecnificació Esportiva. Això sí, caldra esperar per tenir els vora 20.000 euros que costa una actuació per tal que la “mainada torni a tenir un camp per jugar a futbol”. Precisament respecte el CTER considera que en un any s'ha fet un “tomb” després que la Secretaria General de l'Esport els “castigués” amb menys subvenció per tenir pocs alumnes. “En aquest tema, com en altres, s'havien fet moltes inversions però sense tenir visió de mercat perquè funcionessin adequadament” conclou.

El Tampoc caldria el presenta el periodista Dani Vilaseca. Es pot escoltar en directe a La Veu els dimecres a les set del vespre i els dissabtes a les sis de la tarda.

http://santjoandelesabadesses.cat/images/stories/laveu/podcasts/tampoc/TAM00097.mp3;Entrevista a Jordi Munell