PxC es queda sense representació a Ripoll

Xavier Fernández s'ha desvinculat del partit xenòfob però continuarà com a regidor no adscrit. Josep Anglada assegura que ja l'havien expulsat

Redacció
13 de març de 2013
Xavier Hernàndez, cap de llista de Plataforma per Catalunya a Ripoll.
Xavier Hernàndez, cap de llista de Plataforma per Catalunya a Ripoll. | Adrià Costa
Xavier Fernández s'ha desvinculat de PxC. Foto: Adrià Costa

Plataforma per Catalunya (PxC) s'ha quedat sense representació a Ripoll menys de dos anys després d'aconseguir-la per primera vegada. Aquest dimecres Xavier Fernández, el seu únic edil, va presentar una carta a l'Ajuntament informant de la seva decisió i de la voluntat de continuar com a regidor no adscrit.

Les raons esgrimides per Fernández, en declaracions al Diari de Girona, és que s'ha “trobat sol” desenvolupant la seva tasca al consistori. A més, assegura que no li interessa en absolut la línia assumida pel partit que “cada vegada més és notícia per fets que no tenen a veure amb la política”.

La versió del que va ser cap de llista de PxC –amb qui ha estat impossible parlar- no concorda amb la de Josep Anglada, líder de la formació xenòfoba. En aquest sentit ha assegurat a ElRipollès.info que ja havien expulsat Fernández després que fa un mes i mig li obrissin un expedient disciplinari del qual no van obtenir cap tipus de resposta. Abans, segons Anglada, dos membres de la direcció de PxC es van reunir amb l'edil ripollès per reclamar informació sobre la seva tasca així com l'aportació que tots els càrrecs electes han de realitzar per finançar el partit. En aquest sentit el líder de Plataforma assegura que mai va pagar i ha lamentat la “connivència” que durant aquest temps ha tingut amb l'equip de govern.

Sigui com sigui el cert és que durant aquesta primera meitat de la legislatura la incidència de Xavier Fernández als plens ha estat pràcticament nul·la. En aquest sentit destaca que no ha generat cap debat a l'entorn de la immigració, el tema “estrella” de la formació. A més, la seva posició sobre qüestions com el sobiranisme ha estat erràtica. Precisament la PxC, en un comunicat emès aquest dijous, ha lamentat que sovint abracés "les tesis independentistes de CiU".

Reclamen l'acta i anuncien accions legals

En un comunicat la direcció de Plataforma per Catalunya ha anunciat que emprendrà accions legals per tal que Fernández –a qui reclamen que torni l'acta de regidor- aclareixi com ha gastat els diners del grup municipal. També afirmen que en breu presentaran el nou delegat de la formació al Ripollès i demanen disculpes perquè "la delegació local va escollir sens dubte al pitjor dels candidats".

Comunicat de PxC sobre Xavier Fernández (pdf)