Nairo Quintana guanya a Vallter i Valverde se situa líder a la Volta Catalunya

El català "Purito" Rodríguez ha arribat tercer. Llanars acull avui la sortida de l'etapa reina que passarà per Sant Joan, Ripoll i Campdevànol

Redacció
20 de març del 2013
Nairo Quintana entrant a la meta de Vallter.
Nairo Quintana entrant a la meta de Vallter. | Josep Maria Montaner
 Nairo Quintana entrant a la meta de Vallter. Foto: Josep Maria Montaner

El colombià Nairo Quintana (Movistar) ha guanyat la tercera etapa de la Volta Catalunya amb arribada a Vallter 2000. El ciclista colombià ha avantajat en sis segons el seu company d'equip Alejandro Valverde i el català Joaquim "Purito Rodríguez". Un altre dels favorits, Bradley Wiggins (Sky), també ha marcat el mateix temps.

El segon lloc de Valverde el permet situar-se com a líder amb quatre segons d'avantatge respecte Rodríguez i Wiggins. D'aquesta manera, el sostre de la cursa amb rampes màximes del 12% no ha marcat diferències importants i tot es decidirà a l'etapa reina de demà. De fet, pràcticament fins a dos quilòmetres del final no hi hagut atacs entre els ciclistes importants.

Abans, en el primer tram de l'etapa s'ha format una escapada de quatre corredors –Kohler (BMC), Edet (COF), Domagalski (CJR) i Haedo (CAN)- que ha arribat a tenir set minuts d'avantatge respecte el pilot però al seu pas per Olot s'havia reduït a cinc minuts. Tanmateix, a l'inici de l'ascens al túnel de Collabós, considerat de primera categoria, el grup s'ha trencat i Edet i Domagalski han marxat assolint mig minut respecte els altres dos components. Finalment, Edet ha continuat en solitari a partir de Setcases però ha estat atrapat a 4 del final després de quasi 170 quiilòmetres d'escapada.

Pas de la Volta Catalunya per Camprodon. Foto: Valldecamprodontv.com

L'etapa reina sortirà de Llanars

Aquest dijous l'etapa reina de la Volta començarà a Llanars. Després de travessar Camprodon –la sortida real se situa a la gasolinera- els corredors baixaran per la C-38 i la N-260 fins a Sant Joan i Ripoll i després de creuar la capital de la comarca passant per la plaça de l'Ajuntament continuaran fins a Campdevànol. Allà trencaran per la GI-401 cap a Gombrèn des d'on comença el coll de Merolla de tercera categoria, el primer port del dia.

La cursa continuarà cap al Berguedà per la Pobla de Lillet des d'on enfilaran el denominat alt del Pedraforca (1a categoria) abans de passar per Gòsol i l'alt de la Josa del Cadí (2a categoria). La Vansa, la Seu d'Urgell, Adrall precediran un recorregut calcat al de l'any passat però que va quedar truncat per la neu: ascens al port del Cantó (categoria especial), Sort, Rialp i pujada final a Port Ainé, també de categoria especial.

Horaris aproximats de pas de la quarta etapa de la Volta (dijous 21 març)
Camprodon: 10:35
Sant Pau de Segúries: 10:42 - 10:43
Sant Joan de les Abadesses: 10:54 - 10:56
Ripoll: 11:09 - 11:11
Campdevànol: 11:17 - 11:22
Gombrèn: 11:30 - 11:37
Coll de Merolla: 11:41 - 11:49

Galeries de fotos

Galeria de fotos 2012

Galeria de fotos 2011

Galeria de fotos 2008