Quarta temporada de la Cursa Virtual del Camí Vell de Núria

Redacció
17 de maig del 2013
Cronoescalada 2010
Cronoescalada 2010 | Vall de Núria
Agustí Roc va guanyar les dues primeres edicions de la Cursa Virtual de Núria. Foto: Vall de Núria

Aquest dissabte arrenca la quarta temporada de la Cursa Virtual del Camí Vell de Núria. Una prova que té com a principal característica que els corredors la poden fer tantes vegades com vulguin fins al 21 d'octubre gràcies a una pulsera amb un xip identificador.

Els corredors han d'afrontar un recorregut vertical de 7 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 850 metres. Comença a l'estació del cremallera a Queralbs (1.201 metres) on els participants han de recollir el xip. D'allà i fins al santuari de Núria (1.964) han de fitxar en quatre punts de control: la balma de les marrades de l'Oratori, la balma de Sant Rafael, el pla de Sallent i el bosc del pont dels Tres Molins.

Per als més competitius el gran repte serà superar el rècord de la prova que va aconseguir el berguedà Joan Freixa l'any passat (41' 49'') per davant del manresà Agustí Roc –guanyador de les dues primeres edicions- i dels ripollesos Aleix Fàbregas i Marc Carós. En categoria femenina la victòria absoluta va ser per Laura Orgué (53:14) seguida d'Alba Xandri i Laia Andreu. La temporada acaba amb una cronoescalada col·lectiva que l'any passat va estar marcada pel vent i el fred.

A banda del xip identificador, la inscripció a la Cursa Virtual inclou el diploma de participació, un plànol del Camí Vell, i una ampolla d’aigua. Vall de Núria també ofereix a tots els interessats la possibilitat de baixar en cremallera des del santuari fins a Queralbs un cop finalitzada la seva participació, opció que es podrà fer efectiva en el mateix moment de la inscripció a través del web. El guanyador tindrà un premi de 300 euros.

Resultats complets 2012
 


La cronoescalada del 2012 va estar marcada pel fred i el vent. Foto: Vall de Núria