ICV de Ripoll pararà l'orella a una possible llista d'esquerres

Enric Pérez va revelar que els socialistes ripollesos es plantegen presentar-se amb una candidatura progressista més àmplia i sense les sigles del PSC

Arnau Urgell
17 de gener de 2014
La crisi al socialisme català derivada de la votació al Parlament sobre la consulta va destapar la idea de l'agrupació del partit a Ripoll d'intentar presentar-se a les properes municipals amb una plataforma més àmplia i sense les sigles del PSC. Una proposta que, de moment, encara no han fet a cap altra formació però que ICV ja ha dit que escoltarà.

En aquest sentit els ecosocialistes podrien ser els més predisposats per presentar-se amb alguna fórmula com aquesta ja que des de fa dues legislatures no aconsegueixen obtenir representació al consistori. “Des d'ICV sempre hem cregut que l'esquerra ha de fer llistes unitàries i que aconsegueixin ser una alternativa real i potent” explica Martí Almor, portaveu de l'agrupació de Ripoll. Tot i això, adverteix que qualsevol idea d'aquest tipus no passa per les sigles –anomena les dels socialistes però també les d'ERC i la CUP- sinó pel projectes.

Almor explica que la seva voluntat és presentar-se a les municipals de 2015 però que encara no han analitzat les fórmules per fer-ho –si sols o intentant algun tipus de llista més àmplia- ni tampoc qui ho podria encapçalar.