Ramon Roqué: «L'única opció viable per ampliar el consultori era un nou edifici»

L'alcalde de Sant Joan assegura que era una "obligació moral" millorar l'equipament i lamenta implícitament l'absència d'ERC en una inauguració amb Boi Ruiz

Arnau Urgell
01 de març de 2014
El conseller Boi Ruiz parlant amb Jacint Caula
El conseller Boi Ruiz parlant amb Jacint Caula | Arnau Urgell
Boi Ruiz parlant amb Jacint Caula amb Ramon Roqué i Marina Geli al fons. Foto: Arnau Urgell

En els temps que corren és poc habitual un acte d'inauguració d'un equipament –i menys de sanitari-. En el cas del consultori de Sant Joan de les Abadesses, a més, havia vingut precedit per la polèmica per la plantada dels regidors d'ERC que sempre han criticat l'aposta per traslladar-lo a un nou edifici. En aquest context l'alcalde santjoaní, Ramon Roqué, ha realitzat un discurs reivindicatiu sobre l'aposta realitzada pel govern municipal: “L'única opció viable per ampliar el consultori era construir un nou edifici”, ha afirmat i ha qualificat “d'obligació moral” donar resposta a les mancances de l'antic equipament.

Boi Ruiz, conseller de Salut, ha presidit la multitudinària inauguració del nou consultori ubicat a la cruïlla dels carrers Ramon d'Urg i Joan Maragall. L'edific ha costat poc més d'un milió d'euros i les obres s'han acabat allargant mig any més del previst. “El procés ha acabat sent de sis anys” ha recordat l'alcalde santjoaní que ha agraït el paper de l'exconsellera Marina Geli, present a l'acte, per fer-lo possible. El conseller, que ha lamentat que la construcció d'un equipament s'allargui tant, ha evitat parlar del context de retallades i ha assegurat que el sistema sanitari públic es manté sòlid tot i la problemàtica que suposa disposar de menys recursos.

Ramon Roqué lamenta l'absència d'ERC

Roqué ha assegurat que professionals i usuaris es mereixen treballar i ser atesos en equipaments dignes. Davant de les “deficiències estructurals” de l'antic consultori ha assegurat que “calia tocar de peus de terra i tenir sentit comú”. En aquest sentit ha recordat que l'única opció viable per l'ampliació necessària era construir un nou consultori. “S'hagués agraït el suport unànime de tots els grups” i ha lamentat implícitament l'absència d'ERC a l'acte inaugural.

Les paraules de l'alcalde s'han vist abans reforçades pel doctor Jacint Caula, coordinador de l'àrea bàsica de salut. Caula ha recordat que el trasllat al nou espai es va fer divendres passat, un dia que va ploure i va nevar. “No haver de pensar en els degoters per primera vegada en molt temps va eliminar qualsevol reticència al fet de canviar d'edifici”, ha assegurat.

Discurs de Ramon Roqué a la inauguració del nou consultori de Sant Joan. Foto: Arnau Urgell

Boi Ruiz, conseller de Salut. Foto: Arnau Urgell