ICV manté negociacions amb el PSC però no descarta altres pactes a les municipals de Ripoll

Els ecosocialistes també exploren un pacte amb la CUP i el Procés Constituent | La decisió, en 15 dies

Arnau Urgell
11 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:35h
A poc més de tres mesos de les municipals queden moltes incògnites a Ripoll, especialment entre els partits d'esquerres. ICV –tal i com havia informat aquest diari- té ben encaminat un pacte amb els socialistes. Tanmateix, en els darrers dies ha sorgit la possibilitat de fer una aliança amb formacions com la CUP i el Procés Constituent. La decisió, segons ha reconegut Martí Almor, coordinador comarcal dels ecosocialistes, s'ha de prendre en un màxim de dues setmanes.

Martí Almor: “No tanquem cap porta ni vetarem ningú”

El PSC –tercer partit del consistori amb dos regidors- va explicar fa setmanes a aquest mitjà que tenia tres possibilitats: presentar-se com sempre amb les sigles del partit, fer-ho amb una marca blanca associada al partit o bé, amb una llista conjunta amb ICV. Darrerament s'havia donat per feta aquesta tercera opció i, tal i com ha admès el mateix Martí Almor, la situació està ben encaminada.

Tanmateix els ecosocialistes “no tanquen cap porta”. Per aquest motiu han realitzat una reunió amb la CUP i el Procés Constituent per explorar una candidatura alternativa. “La primera trobada va ser sobre el codi ètic i avui abordarem aspectes més programàtics”. “Nosaltres no vetarem ningú”, ha assenyalat i ha recordat que, de fet, ja van intentar sense èxit una llista més àmplia que aplegués des del PSC fins a la CUP. “És evident que aquesta opció no és possible i que n'hi ha més de les que han transcendit. També anar en solitari”, ha explicat a ElRipollès.info.

A més, ha revelat que en el seu moment també van parlar amb ERC, formació que, en principi, es presentarà amb solitari amb Teresa Jordà com a candidata. Mentre Martí Almor –ja fa mesos que ha estat nomenat número 1 d'ICV-, al PSC no s'ha decidit res i el mateix Enric Pérez va admetre fa setmanes que “la motivació és inferior a legislatures passades” a causa de qüestions laborals i familiars.

Per Almor a “Ripoll hi ha molta poca gent decidida a implicar-se en política” i, per aquest motiu, és normal que encara hi hagi aquesta indefinició a pocs mesos per les eleccions. En aquest sentit assenyala que no l'objectiu és aplegar el màxim de gent –independentment de les sigles- que comparteixen els objectius comuns de “justícia social”.