Jordi Munell alça la bandera de la transformació de la Devesa del Pla de Ripoll

El candidat a la reelecció deixa entreveure que no s'hagués presentat si les obres no haguessin començat | En una presentació amb Santi Vila critica l'oposició per prioritzar "on pasturaran els xais" en el debat sobre el polígon de la carretera de les Llosses

Arnau Urgell
13 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:53h
Jordi Munell, amb Santi Vila, aquest divendres a Ripoll
Jordi Munell, amb Santi Vila, aquest divendres a Ripoll | Arnau Urgell

Jordi Munell, amb Santi Vila, aquest divendres a Ripoll. Foto: Arnau Urgell


Jordi Munell va alçar la bandera de la transformació de la Devesa del Pla en la presentació com a candidat a la reelecció a l'alcaldia de Ripoll. CiU va aplegar unes 125 persones a la sala Eudald Graells en un “diàleg” entre el cap de llista i el conseller Santi Vila, que va reivindicar la seva presència constant a la comarca.

Munell va sorprendre amb una revelació: va deixar entreveure que no s'hagués presentat si les obres a l'antiga Preparación Textil no haguessin començat. Fa quatre anys, en plena campanya, l'ara alcalde va desenterrar el debat sobre el futur d'aquest espai que havia quedat aparcat arran del “no” a l'àrea residencial estratègica (ARE) impulsada pel govern tripartit. “No només era un problema urbanístic sinó de salubritat”, va assegurar el candidat de CiU per reivindicar la forta aposta del govern municipal en desenvolupar del sector on s'implantarà Mercadona.

Entre el públic va destacar una important representació del sector empresarial. Hi havia Eudald Castells, president de la patronal UIER; Joan Vilalta, representant a la comarca de la Cambra de Comerç; Josep Maria Farrés, president del Consorci Ripollès Desenvolupament i Eduard Jaklitsch, director general de Comforsa, entre altres. Amb aquest auditori el discurs es va centrar en la promoció econòmica i les empreses. Va justificar que per afavorir-ne el desenvolupament havien fet fins a deu modificacions del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) –d'un total de 14- i va marcar com a prioritat fer arribar la fibra òptica als polígons. “És la meva obsessió personal i intentarem dedicar-hi un romanent aquest mateix 2015”, va explicar.

Precisament el darrer canvi en el planejament urbanístic és la conversió de la zona de la carretera de les Llosses en polígon industrial. Va justificar-ne la necessitat per avançar-se a les futures demandes i va criticar durament l'oposició per preguntar-se “on podran pasturar els xais” si aquell espai “està ple de ciment”. “Ja trobarem un lloc pels xais”, va exclamar-se l'alcalde davant de la mirada d'un Santi Vila que arribava d'una jornada de treball sobre el futur del Parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser. A continuació, Munell va compensar la darrera frase assegurant que “el parc natural és importantíssim per Ripoll i per la comarca”.

Les crítiques a l'oposició –especialment a Teresa Jordà, la seva gran rival a les eleccions del 24 de maig- es van repetir en dues qüestions més però sempre de manera implícita. “Jo no dic sempre sí-sí a tot”, després que Santi Vila recordés que és “molt més dur i complicat” ser alcalde que conseller. A més, respecte la candidatura de la Portalada –proposada per ERC- va assegurar que “hi ha gent que potser això de la feina els fa mandra”, preguntar-se perquè no ho havien començat a l'anterior legislatura quan governaven.

L'acte, que va començar a tres quarts de deu, va acabar amb un piscolabis amb pastes i una copa de cava. Entre els assistents també hi havia Xavier Cima, president comarcal de CDC; Eudald Casadesús, exalcalde de Ripoll i actual delegat del Govern a Girona; Agustí Mas, cap comarcal de la JNC i exalcaldes històrics com Manel Palau (Campelles) i Lluís Rodríguez (Planoles), entre altres.
 

Resultats eleccions municipals a Ripoll 2007-2011

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011