L'escola de Campdevànol serà finalment a can Ribalaigua

Arnau Urgell
25 d'abril del 2009
L'alcaldessa de Campdevànol, Núria López, ha anunciat en el pled'aquest divendres que la nova escola s'ubicarà finalment als terrenysde cal Ribalaigua, situats entre el Casino i Comforsa-2.

D'aquesta manera es descartaria l'opció prevista en l'aprovació inicialde Pla d'ordenació urbanística municipals (POUM), a l'antiga fàbricadel Martinet, a l'entrada sud de la població. Aquesta alternativa teniacom a principal inconvenient els problemes d'inundabilitat ja que estàsituat al costat del riu Freser.

Entre les cinc opcions inicials per ubicar-hi l'escola, ràpidament vansaltar les del solar de Comforsa i de la colònia Molinou. A mesura quehan passat les setmanes ha guanyat pes l'alternativa dels terrenys decan Ribalaigua que, a diferència del Martinet, compten amb elvist-i-plau del Departament d'Educació.

En el debat de l'aprovació inicial del POUM l'equip de govern ja haviamanifestat que 'no es tractava d'una decisió tancada' mentre que CiUhavia desqualificat l'opció del Martinet ja que 'Educació no volrehabilitar edificis'.

Les característiques de l'escola de can Ribalaigua

Núria López ha explicat que el futur centre educatiu tindria plantabaixa i dos pisos. Es preveu que s'orienti en direcció sud-est de talmanera que 'doni l'esquena' a Comforsa-2 'per evitar els sorolls'segons l'alcaldessa.

López ha afegit que aquest mateix any es redactaria el procésd'urbanització, és a dir, l'adequació de tots els serveis pel futurcentre. En aquest sentit el principal handicap és el canal soterrat quecreua el solar que és de propietat municipal.

Jordi Salamó, regidor de Convergència i Unió, ha expressat el suportdel seu grup a la ubicació definitiva i ha demanat desvincular elprocés de l'aprovació del POUM. L'alcaldessa s'ha mostrat disposada acercar les vies més rapides per urbanitzar l'espai i, posteriorment,construir l'escola.