Veïns de les places Gran i Sant Eudald es neguen a pagar contribucions

Redacció
12 de novembre del 2009

Uns trenta-cinc veïns de les places Gran i Sant Eudald de Ripoll no volen pagar les contribucions especials derivades del projecte de vianalització. Segons publica el setmanari El Ripollès aquest grup de veïns haurien contractat un advocat barceloní per presentar un contenciós administratiu al jutjat de primera instància de Girona.

Segons el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Ripoll, Jaume Camps, els demandants sembla que “no voldrien pagar ni un euro” de les contribucions. Uns pagaments que globalment suposen un 25% del cost total de l'obra tal i com s'havia fet sempre al Barri Vell tot i que legalment es podria arribar al 90%. “No havia passat mai, si més no d'una manera col·lectiva i organitzada” ha afegit Camps a ElRipollès.info. L'Ajuntament encara no té constància oficial del contenciós i per tant no sap exactament la demanda concreta.

De moment les contribucions ja estan girades. Segons sembla els veïns haurien demanat una suspensió cautelar del pagament però Camps ho considera “difícil”. “És molt probable que mentre duri el procés hagin de dipositar un aval pel valor que deuen” afegeix. En tot cas si una cosa té clara el regidor ripollès és que el procés serà molt llarg. “Estic segur que la part perdedora recorrerà la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya” ha reblat.