Laporta nega cap relació amb l'estafa a una família a qui li va tocar la loteria

El president del Barça declara davant el jutge que desconeix els inversors i emmarca la querella en una campanya de desprestigi

Joan Laporta marxa de la Ciutat de la Justícia després de declarar per un cas d'estafa
Joan Laporta marxa de la Ciutat de la Justícia després de declarar per un cas d'estafa | Kike Rincón / Europa Press
Redacció
20 de gener de 2025, 12:56
Actualitzat: 13:28h

El president del Barça, Joan Laporta, ha negat aquest dilluns al jutjat que ell tingués res a veure amb una inversió fallida d’una família a qui li van tocar 34 milions d’euros el 2014 a la loteria. Els nous milionaris van destinar 2,4 milions a una filial d’una empresa que Laporta administrava, inversió o préstec que no va ser retornada. Laporta i altres responsables de les empreses estan investigats per estafa, però el president del Barça ha dit que el persegueixen judicialment a ell en el marc d’una campanya de desprestigi.

Segons es relata a la querella, els fets van passar el 2014 quan els querellants van ser premiats amb un premi de la loteria Primitiva per valor de 34 milions d'euros. Va ser llavors quan van decidir adquirir un vehicle de gamma alta, un Lamborghini, en un concessionari de Sant Cugat del Vallès.

El comercial del concessionari, juntament amb la seva parella d’aleshores, que era gestora d’inversions a Bankinter, també investigats, els va proposar invertir en societats vinculades a Laporta, en concret, CSSB Limited per un capital 2.400.000 euros per un període de 3 anys al 6% d'interès anual. El contracte presentava un defecte de forma en estar redactat en anglès i sense signatura llegible, les clàusules del qual anaven clarament en perjudici dels querellants, asseguren ells mateixos.

Aquesta activitat inversora va comptar amb l'assessorament de Laporta, que actuava en nom de CSSB Limited, però també exercia d'advocat dels querellants, garantint així la solvència de la inversió. En tractar-se d'un personatge públic, els querellants van confiar en Laporta per dur a terme aquesta inversió, “aprofitant-se de la manca de coneixements financers dels mandants”, segons s'expressa al text. Fins i tot van ser convidats més d'una vegada a assistir a la llotja del Camp Nou. Totes les operacions van ser realitzades per l'agent intermediari per a Bankinter.

Això no obstant, transcorregut el termini contractual, un dels querellants no ha percebut fins ara la quantitat acordada. De fet, abans de presentar la querella van requerir a diversos dels querellats l'oportunitat de tornar els imports defraudats, sense que cap mostrés cap voluntat. A més, de la documentació aportada es desprèn que entre l'agost del 2016 i l'agost del 2018 l'entramat va arribar a obtenir la quantitat de 4,7 milions d'euros. La querella es va interposar el maig del 2023, es va arxivar, però l’Audiència de Barcelona va obligar a reobrir-la.

En sortir de la Ciutat de la Justícia, Laporta no ha volgut fer declaracions sobre la causa, però fa uns dies va fer un comunicat, i el seu lletrat sí que ha dit que el seu client no té res a veure amb aquestes inversions. El comunicat deia que en cap cas, el bufet Laporta-Arbós va convèncer els querellats d'utilitzar aquest despatx per impulsar la inversió, ja que aquesta ja estava en marxa.

“Aquestes informacions esbiaixades i sense veracitat són un nou episodi de linxament mediàtic per atemptar contra el prestigi personal, la imatge i la reputació de Joan Laporta, però una vegada més, la veritat s'imposarà a la infàmia”, concloïa el comunicat. Laporta està investigat en dos casos similars més en dos jutjats de Barcelona.