La Fira del Farro de la Vall de Bianya es fa gran

Aquest 2025 compleix 18 anys i se celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 de febrer

Presentació de la Fira del Farro 2025 amb el cartell d'aquesta edició
Presentació de la Fira del Farro 2025 amb el cartell d'aquesta edició | Pau Masó
Redacció
24 de gener de 2025, 11:02
Actualitzat: 11:02h

La Fira del Farro de la Vall de Bianya arriba aquest 2025 a la divuitena edició. La celebració arriba a la majoria d’edat amb bon estat de salut pel que fa a la participació i al producte. Enguany se celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 de febrer. La majoria d’activitats, però, tindran lloc el diumenge 2.

Dissabte 1 hi haurà una xerrada inaugural de la Fira a càrrec del meteoròleg bianyenc Jordi Zapata que parlarà del paisatge de la Vall. Seguidament, hi haurà les degustacions dels restaurants locals. Diumenge 2, Hostalnou de Bianya s’omplirà amb una quarantena de parades d’artesania i diverses activitats. Hi haurà sardanes, mostra d’oficis, tallers i jocs infantils i cercavila del gegant Farrus Tremendus.

Segons els organitzadors, la fira arriba als divuit anys amb bones sensacions. “La participació cada any és força la mateixa. Depèn molt del temps, però si fa bon dia, hi ha anys que ve molta gent”, diu David Darné, tècnic de l’Ajuntament de la Vall de Bianya. Es calcula que la fira pot acollir fins a 3.000 persones.

Per sort, el farro té millor salut que el fajol o el fesol, les altres dues fires que també se celebren aquesta època a la comarca, a Santa Pau i Batet. “De blat de moro n’hi ha molt i, per tant, sempre hi ha farro. El fajol costa més, per exemple”, diu l’alcalde de Bianya, Santi Reixach. “La sequera també ha condicionat les collites, per exemple, del fesol. De blat de moro, per sort, n’hem pogut tenir”, assegura Darné.

El cartell d’aquest any, sense història

El cartell de la Fira del Farro 2025 ha anat a càrrec un any més de l’artista Quim Domene. Es tracta d’un disseny “psicodèlic” que recorda els pòsters dels anys seixanta, però que, segons l’autor, no té una història al darrere: “Sempre hi ha una història darrere el cartell. És el primer any que no hi ha cap història. Cadascú pot interpretar el que vulgui. És dels anys que és més visual”, diu Domene.

Arxivat a