La fiumbrera electoral: les Preses

​Descobrim les principals propostes i receptes dels dos candidats del poble garrotxí

Albert Danés i Carles Ibañez són els dos candidats del municipi
Albert Danés i Carles Ibañez són els dos candidats del municipi
Nació
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:38h

La campanya electoral no només passa a la capital de la Garrotxa. Per això, a Nació hem decidit sortir d'Olot per anar d'excursió als pobles de la comarca on hi ha més d'una llista i on es vota a candidatures. Agafem la "fiumbrera" per saber què s'hi cou als municipis i descobrir quines receptes preparen els candidats per al 28-M, més enllà de l'epicentre de la comarca.

A les Preses, amb 1.875 habitants, s'hi presenten dues candidatures: la de Junts i la d'ERC. En la primera el candidat és Albert Danés, actual regidor del poble. El candidat republicà és Carles Ibañez, qui agafa el relleu de Mari Gonzàlez a la formació.

Per què es presenta com a alcalde?

A: Per seguir treballant amb la gent, fa molts anys que estic implicat en entitats del poble i m'agrada molt treballar per i amb les persones, i penso que des de l'alcaldia puc fer molta feina.
C: Un equip de gent em va demanar que si volia formar part de la candidatura +Aprop les Preses. Després d'un temps i diferents reunions, em varen demanar si la volia encapçalar. En veure la il·lusió, les ganes de treballar, la transparència, la sinceritat, el que s'estimen el poble de les Preses i sense cap motiu econòmic al darrere, vaig decidir encapçalar-la juntament amb totes i tots i crear un gran equip. Volem fer un gir de 180° al municipi, escoltant els veïns i estan al costat de les entitats de municipi. Creiem que l'Ajuntament ha de treballar per al poble i no el poble per l'Ajuntament.

Expliqui un projecte per als joves

A: Dins el marc d'educació 360 volem englobar no només un projecte sinó molts projectes per joves, reforçar la figura de la tècnica de joventut, que tingui la seva opinió i espai, i el projecte més gran és l'habitatge per a joves.
C: Tinc un equip amb molta gent jove, amb moltes ganes de treballar per al poble i escoltant les seves propostes tenim un gran programa per al jovent. Crear habitatge per al jovent i la gent gran. Recuperar espais municipals on el jovent i no tant jovent es puguin trobar, organitzar activitats i fer tertúlia. També volem obrir l'Ajuntament al jovent per escoltant les seves propostes i que tinguin una persona de referència.

Expliqui un projecte per a la gent gran

A: Hi ha un projecte molt important. Hem començat a treballar per la construcció de pisos tutelats i centre de dia.
C: Comprarem un local per reconvertir-lo en un centre de dia municipal, on la gent gran pugui trobar-se, fer activitat i sigui accessible per a tothom. Sense barreres arquitectòniques i amb fàcil accés. Obrim el dispensari municipal més dies i hores, on la gent gran i no tan gran no s'hagi de desplaçar al CAP d'Olot per les visites mèdiques.
 

Quin és el projecte que més l'il·lusiona?

A: El que m'il·lusiona més és que jo i el meu equip puguem entrar a l'ajuntament per realitzar tots i cadascun dels projectes que estem treballant.
C: Tots els projectes ens il·lusionen. Des d'un de petit com pot ser que els semàfors del municipi estiguin adequats per a invidents i a la gent gran, fins a grans projectes com poden ser tot el tema fons d'energies renovables.

Quina és la seva posició en vers la variant?

A: Lluitar i vetllar per una construcció que afecti el menys possible al territori i sobretot als veïns.
C: Fa 30 anys que més o menys que estic involucrat en la variant. Crec què és necessària, però s'ha de fer ben feta i ara hi ha un molt bon projecte. S'ha d'escoltar els veïns afectats, polint alguns temes que queden pendents i arribar a acords per al bé del poble. No podia ser que ens volguessin col·locar dues rotondes a cada extrem del poble i l'Ajuntament no fos capaç ni d'informar les parts afectades ni a la resta de veïns. També vull recalcar que tant si guanyem com estem a l'oposició vetllarem perquè la variant no torni a quedar aturada després de les eleccions. Ja va passar fa anys i l'Ajuntament no va fer cap pas per desencallar-la.
 

Què és el primer que farà si arriba a l'alcaldia?

A: Parlar amb tots els treballadors per tal d'organitzar-nos i poder començar a treballar les nostres noves idees.
C: Reunir-nos tot l'equip i començar a treballar per al poble. Explicar a tots els treballadors de l'Ajuntament allò que esperem d'ells i que hem de treballar per al poble no el poble per l'Ajuntament.

 

Arxivat a