Durant la intervenció d'aquesta empresa especialitzada a treure estadants de pisos i cases que les ocupen o no en paguen el lloguer o la hipoteca –i que en moltes ocasions sembla que actua de forma amenaçadora i violenta– no es va produir cap inicident i segons va avançar NacióGarrotxa es va subvenir la sortida dels estadants amb 1.000 euros per cap, tal com va detallar posteriorment Ràdio Olot.

Un agent de la Policia Municipal d'Olot i membres de Desokupa converses amb un dels estadants de l'immoble del carrer Aigua. Foto: Martí Albesa
La Forja Garrotxa vol fer arribar la seva preocupació sobre l'aparició del que considera "aquesta màfia" i pregunten al Consistori si acceptarà que aquesta empresa es converteixi, "com ha passat a Barcelona, en un sector més de la BRIMO i els cossos policials, o prendrà mesures per resoldre el problema de l'habitatge, problema greu que afecta cada dia a més joves d'Olot".
L'organització juvenil, pròxima la CUP, no entén que "s'hagi pogut treballar amb la complicitat de la policia municipal d'Olot" i creuen que, després d'haver-se proclamat com a ciutat antifeixista, Olot "hauria d'evitar que grupuscles neonazis utilitzessin mètodes amenaçadors i mafiosos per desallotjar als nostres conciutadans".
Segons La Forja Garrotxa "Desokupa és una empresa dirigida per Daniel Esteve qui ha estat acusat dels càrrecs de detenció il·legal, vexacions, amenaces i associació il·lícita. Els treballadors de l'empresa - exmembres de cossos policials, paramilitars, ultres i amb lligams estrets amb l'extrema dreta i el crim organitzat- entren sense cap denuncia ni ordres judicials als pisos ocupats i, mitjançant amenaces, coaccions i extorsions, expulsen a famílies senceres dels pisos que habiten".