La reforma de la residència Sant Jaume d'Olot comptarà amb una inversió de més de 2 milions d'euros

El batlle, Pep Berga, ha demanat a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, el suport de la Generalitat per a poder tirar-la endavant

Violant Cervera i Pep Berga al patí de la residència Sant Jaume d'Olot.
Violant Cervera i Pep Berga al patí de la residència Sant Jaume d'Olot. | @olotuit.
NacióGarrotxa
28 de febrer de 2022, 09:34
Actualitzat: 9:52h
Aquest passat divendres, a la tarda, la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, acompanyada del batlle d’Olot, Pep Berga, han visitat la residència Sant Jaume –l'antic hospital de la capital de la Garrotxa–, que afronta un nou pas per a la seva reforma.

Mentre ja és a punt de finalitzar la tercera fase de millora de les instal·lacions, es treballa per a completar la reforma de la residència Sant Jaume amb una inversió prevista de 2.200.000 euros. La Fundació Antic Hospital Sant Jaume i l’Ajuntament d’Olot tenen previst presentar el projecte a una propera convocatòria d’ajuts Next Generation. Després de la visita a l’antic Hospital Sant Jaume i, la consellera s’ha traslladat a l’Ajuntament d’Olot.

A finals de 2019 va començar l’actual fase de millora de la residència Sant Jaume. Els treballs han permès obrir un nou accés al centre des del pati de l’antic hospital. La remodelació també suposa la millora del sistema de climatització, la instal·lació d’un nou ascensor i altres mesures de seguretat a l’edifici, que acull 65 residents. Els treballs, que es van haver d’aturar durant els mesos de la pandèmia, són a punt d'enllestir-se. 
 
Aquest nova fase d’obres es va iniciar un any després de la posada en marxa de la primera unitat de convivència de la residència Sant Jaume. Disset usuaris es van instal·lar a viure a la nova planta, que es va projectar i posar en marxa amb l’objectiu que la gent gran pugui envellir com a casa. Situada al primer pis de l’antic hospital, està formada per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia. Respon a un nou model d’envelliment centrat en l’atenció a la persona. Els treballs també van permetre l’arranjament de la cuina i altres millores a l’edifici, que compleix gairebé 40 anys de funcionament com a residència. 
 
En total –i fins al moment–, a la residència Sant Jaume s’hi han realitzat obres per valor d’1.700.000 euros, que han estat finançades amb fons propis de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume i de la Generalitat a través del conveni de les entitats financeres amb la Caixa.   
 

Un moment de la visita de la consellera de Drets Socials a la residència Sant Jaume d'Olot. Foto: @olotuit.


A partir de l’experiència viscuda durant la pandèmia i tot avançant en el projecte de remodelació de la residència, es proposa donar impuls a una nova fase de millora de les instal·lacions. S’aposta per crear tres noves unitats de convivència –dues a la 2a planta i una a la 3a–, amb un pressupost total de 2.200.000 euros. Des de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume i l’Ajuntament d’Olot es treballa en la redacció del projecte per a una propera convocatòria dels ajuts Next Generation de la Unió Europea. 
 
A la visita que aquest divendres ha realitzat a Olot la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, el batlle, Pep Berga, ha demanat el suport de la Generalitat per a poder tirar endavant aquesta reforma. “Les actuacions que s’estan fent ara per a la millora de les residències de gent gran no només han de permetre disposar de més places sinó que els residents s’hi sentin millor”, ha assegurat el batlle. Pep Berga ha afegit que “hem d’aconseguir que els centres s’adaptin a les necessitats de la gent gran amb la creació d’unitats de convivència més petites, amb horaris més flexibles i més llibertat d’elecció del resident”.  
 
Arxivat a