​Pep Berga relativitza la pèrdua de la majoria i diu que vol escoltar tothom

El candidat de Junts afirma que la ciutat necessita tancar les carpetes que s'han obert els últims dos anys

Membres de la candidatura de Junts durant la nit electoral
Membres de la candidatura de Junts durant la nit electoral | Martí Albesa
29 de maig del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:46h


Tot i perdre la majoria absoluta, tres regidors i més de 3.000 vots, Pep Berga no ha fet autocrítica ni una valoració negativa dels resultats electorals. El candidat de Junts ha estat el guanyador de les eleccions amb 3.671 vots, 1.600 més que la segona força més votada, la CUP. Segurament per això, Berga no entoma el "mea culpa" i veu possibilitats reals i fefaents de seguir governant.

"Contents perquè hem estat la llista més votada. Molts olotins han tornat a confiar amb nosaltres. Sabíem que era pràcticament irrepetible la majoria absoluta. Ha estat una nit intensa", ha dit Berga aquest diumenge. El cap de llista de Junts ha atribuït la pèrdua de la majoria absoluta a la "normalitat democràtica": "La pèrdua de la majoria és una conseqüència de què es presentin vuit candidatures en unes eleccions municipals. Són forces noves i que, en una ciutat com la nostra, poden fer canviar el vot. La pèrdua de la majoria l'hem d'atribuir a la normalitat democràtica. El que no és habitual és que tinguem una majoria absoluta".

Pactes assegurats

Berga necessitarà pactar amb algun partit per poder ser investit alcalde el 17 de juny i governar amb comoditat, tot i que ell mateix també ha parlat de fer-ho en minoria: "Una possibilitat és en solitari i una altra és amb un govern estable. La mà estesa sempre hi serà i el que volem ara és escoltar amb tothom i recordar que tothom qui està representat al consistori ha estat escollit democràticament", ha assegurat. "La ciutat necessita que totes les carpetes que s'han obert només dos anys després de la covid, ara es puguin anar tancant", ha afegit el candidat de Junts.

Junts ha aconseguit aquest diumenge 3.671 vots que representen un 32,8% del total. Els juntistes han tret vuit regidors, tres menys dels que tenien fins ara. És el partit que més regidors ha perdut en aquestes eleccions municipals a Olot.