​Se suspèn el ple d'investidura de l'Ajuntament d'Olot pel contenciós d'Activem Olot

La Junta Electoral ha notificat l'anul·lació al consistori mitja hora abans de l'inici de la sessió i ara s'haurà de buscar una nova data en un termini màxim de 20 dies

L'edifici de Can Joanetes, seu de l'Ajuntament d'Olot
L'edifici de Can Joanetes, seu de l'Ajuntament d'Olot | Pau Masó
Redacció
17 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:10h
L'Ajuntament d'Olot s'ha vist obligat a suspendre el ple d'investidura d'aquest dissabte quan només faltava mitja hora perquè se celebrés. El motiu ha estat el contenciós electoral que ha presentat Activem Olot al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aquest mateix divendres. La Junta Electoral Central de Zona ha notificat a les 11:27 h a l'Ajuntament que havia de suspendre la sessió. La notícia s'ha conegut quan tots els regidors ja estaven al consistori i molts han arribaven al consistori sense saber la notícia. 

El partit encapçalat per Jordi Rubio demana anul·lar la mesa electoral de l'Institut Garrotxa on una persona va votar presencialment tot i haver demanat el vot per correu, una situació que la llei no permet. La demanda d'Activem Olot ja va passar per la Junta Electoral de Zona i la Junta Electoral Central. Tot i la negativa d'aquests dos òrgans, el partit ha decidit portar la situació al TSJC, fet que ha obligat a suspendre el ple d'aquest dissabte.

D'acord amb la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG), el ple s'haurà de convocar en un termini màxim de 20 dies. Tot apunta que podria ser el pròxim divendres 7 de juliol. Fins que no es constitueixi el nou consistori, es mantindrà la composició del ple i el govern en funcions. La suspensió del ple d'Olot també retardarà la constitució del Consell Comarcal de la Garrotxa i la Diputació de Girona.
Arxivat a