​El restaurant del Fortí del volcà Montsacopa d'Olot, a punt de tancar

L'Ajuntament i els propietaris estan en converses per desfer la concessió

L'interior del restaurant olotí
L'interior del restaurant olotí | Martí Albesa.
Nació
25 d'octubre de 2023, 09:00
Actualitzat: 10:14h
El restaurant El Fortí, situat al cim del volcà Montsacopa d'Olot, té els dies comptats. L'empresa que el porta des de fa cinc anys té coll avall deixar el negoci. Es tracta d'Anglada Partners, una societat dirigida per Jordi Anglada. "Estem propers a què ells no vulguin continuar i, per tant, haurem de fer el pas de recuperar la concessió i treure un nou concurs ràpid perquè algú pugui gestionar el servei", diu el regidor de Promoció Econòmica d'Olot, Estanis Vayreda.

De fet, els últims mesos el restaurant s'ha obert de manera intermitent i el consistori i l'empresa veuen difícil poder continuar treballant plegats. "S'ha anat obrint puntualment, però no de forma regular. Hem arribat a una conclusió que si no tenen voluntat o no poden obrir de forma continuada, cal intentar arribar a un acord per recuperar la concessió i buscar algú que realment pugui obrir", explica Vayreda.

Anglada Partners va ser l'única empresa que es va presentar al concurs públic per optar a la gestió de l'espai municipal construït el 2017 al costat de l'església de Sant Francesc. Les obres van costar 200.000 euros i la concessió, que es va firmar per deu anys, contemplava un cànon anual que havia de pagar l'empresa que actualment se situa als 3.500 euros.

El fet de firmar la concessió per una dècada fa que consistori i empresa hagin de negociar ara una desvinculació. "Estem en converses per veure si podem fer això i treure un nou concurs per trobar una nova empresa o un nou emprenedor que tingui ganes de portar el restaurant", diu el regidor.
 

L'espai del fortí de Sant Francesc. Foto: Martí Albesa.


Vayreda també admet que si s'acaba llençant una nova concessió, caldrà fer-la més flexible: "Potser caldrà fer-ho amb més flexibilitat, sense obligar a obrir cada dia, sinó flexibilitzant una mica l'horari i intentar que sigui compatible el servei amb què puguin guanyar-se la vida. També han estat uns anys complicats amb la pandèmia. Hem de trobar l'equilibri perquè ens interessa que hi hagi el servei de restauració i els lavabos, però ha de ser sostenible econòmicament per la gent que ho faci".

A l'espera de confirmar al 100% el tancament del restaurant olotí, l'Ajuntament i l'empresa concessionària segueixen negociant i conversant després que el consistori donés un temps a la companyia per reflexionar sobre el tancament. Ara caldrà veure com es resol una concessió que ha durat la meitat de temps que estava prevista. 

 
Arxivat a