[noticia]23753[/noticia]
Les temàtiques tractades al taller van ser diverses, entre les que destaquen el disseny web i d’aplicacions mòbils,, la gestió del núvol i les dades i la digitalització de les empreses. En total hi ha hagut més de quaranta assistents a les sessions, un 54% dels quals eren dones.
En quant a la procedència dels assistents, destaca el 46% de participants d’Olot. També han assistit als tallers en línia moltes persones de la comarca i també d’altres poblacions de la demarcació de Girona, com Banyoles, Cadaqués, Blanes, Golmés o Salt. La majoria dels assistents a les sessions exercien professions relacionades amb l’administració i el turisme en gairebé un 20% i també hi ha hagut una alta participació d’autònoms, aturats, tècnics i professionals de la restauració i destaca el fet que un número destacable d’assistents han participat en més d’un taller.

El Garrotxa Digital Talent ha ofert fins a cinc tallers gratuïts de formació en línia. Foto: @DinamiGarrotxa.
La valoració d’aquesta activitat per part els assistents ha estat molt positiva, segons les enquestes de satisfacció realitzades un cop finalitzades les sessions. Molts dels participants van sol·licitar poder rebre més formació en eines digitals, fent incís en les temàtiques relacionades amb la gestió de xarxes socials, les eines de missatgeria en línia i la seva gestió i aprofundir en el disseny i programació web.
Un cicle de formacions en aquest àmbit resulta cada vegada més necessari donat que el mercat està buscant nous perfils per a fer front a la revolució digital i existeix una gran demanda creixent de persones formades i preparades en el camp tecnològic. Aquest any, s’arribarà als 55,3 milions de llocs de treball amb relació a les TIC i es preveu un increment de gairebé 7 milions al 2023 segons la primera Guia mundial d'impacte del sector tecnològic d'IDC. Això es tradueix en la desaparició d’1 de cada 7 treballs actuals, i per contra la creació de molts amb relació a la formació digital, segons el report Flexibility at Work de Randstad.
El pes que estan adquirint les noves tecnologies en el dia a dia d’empreses i persones, que s’ha posat encara més de manifest en temps de pandèmia, ha provocat que des de DinàmiG s’aposti per crear accions que donin resposta a aquesta necessitat en la població de la comarca i el Garrotxa Digital Talent n’ha estat el primer exemple.