Fina Puigdevall i Martina Puigvert, entre els 100 millors cuiners del món

Les xefs de Les Cols d'Olot han entrat de nou dins el rànquing dels The Best Chef Awards 2023

Fina i Martina Puigvert en l'a imatge promocional dels The Best Chef Awards
Fina i Martina Puigvert en l'a imatge promocional dels The Best Chef Awards | The Best Chef
Nació
21 de novembre de 2023, 11:33
Actualitzat: 11:52h
Les olotines Fina Puigdevall i Martina Puigvert s'han tornat a situar dins el rànquing dels 100 millors cuiners del món. Així ho ha distingit aquesta nit els The Best Chef Awards 2023 que s'han entregat a Mèxic. Les xefs del Restaurant Les Cols d'Olot s'han situat al número 91 del rànquing, cinc posicions per damunt del resultat del 2022, on les olotines van situar-se al número 96. 

La família Puigvert Puigdevall és un dels noms catalans que apareixen a la llista dels The Best Chef Awards. De fet, cinc catalans se situen entre les deu primeres posicions. Albert Adrià és el segon millor cuiner del món, segons el rànquing. El xef del restaurant Enigma de Barcelona s'ha emportat també un dels premis especials de la nit, el The Best Chef New Entry Award, que posa en valor la seva fulgurant entrada al podi de la llista.

Dabiz Muñoz és, per tercer any consecutiu, el millor cuiner del món per la seva proposta al DiverXO, en un podi que tanca Ana Roš, cos i ànima del restaurant Hiša Franko (Eslovènia). Entre les deu primeres posicions hi ha els tres xefs del Disfutar -Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch- en la setena posició, i Joan Roca d'El Celler de Can Roca en vuitena. Entre les 100 primeres posicions hi trobem també els germans Javier i Sergio Torres, de la Cocina Hermanos Torres de Barcelona (20).

La llista dels 100 millors xef inclou 31 nacionalitats i Europa és el continent amb més representació (54 cuiners), seguida d'Amèrica (24) i 'Àsia (17). Espanya es consolida com a país més influent amb 14 professionals.
 

 

Jordi Roca i Ferran Adrià, distincions especials de la nit

Dos reconeguts professionals catalans han rebut també una distinció. Es tracta de Jordi Roca, que ha rebut per segon any el guardó com a millor mestre pastisser -The Best Chef Pastry Award-, que ja va rebre el 2019, i Ferran Adrià ha rebut una de les grans ovacions de la nit amb el premi a la trajectòria, que va revolucionar la gastronomia mundial amb elBulli. El xef de l'Hospitalet s'ha erigit, així, amb el Best Chef Legend Award, que constata que el seu llegat continua sent font d'inspiració per a noves generacions de cuiners, ara a través del museu i espai de reflexió elBulli1843.
Arxivat a