​Giovanni Inturrisi, nou ambaixador d'Olot: «La ciutat m'ho ha donat tot»

El fins ara director de la planta de Zoetis a Bianya, marxa de la comarca després de gairebé 20 anys per afrontar nous reptes professionals

Giovanni Inturrisi firmant el llibre d'honor de la ciutat d'Olot
Giovanni Inturrisi firmant el llibre d'honor de la ciutat d'Olot | Pau Masó
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:51h
L'Ajuntament d'Olot ha nomenat nou ambaixador d'Olot l'empresari Giovanni Inturrisi. Nascut a Itàlia, Inturrissi va aterrar a la Garrotxa el 2003 i des del 2016 ha estat el director general de la planta de Zoetis a la Vall de Bianya. Des de la seva arribada, l'empresari italià ha estat vivint a Olot i ha desenvolupat i fent créixer la planta bianyenca.

Des del passat octubre, però, Inturrissi ha assumit la vicepresidència d'API/MFA & Nutrition Platform de Zoetis, un càrrec que l'obliga a traslladar-se a Irlanda i que suposa un ascens professional que el portarà a dirigir diferents plantes de producció de la companyia.

Des de la seva arribada, Inturrisi ha estat una persona molt implicada en el territori garrotxí. "En Giovanni ha estat una persona amb qui la comarca i la ciutat hi ha pogut comptar molt. Per a qualsevol iniciativa, sempre que li hem demanat, hi hem pogut comptar i hi volem continuar comptant", diu l'alcalde d'Olot, Pep Berga. Per això, l'Ajuntament ha decidit nomenar-lo nou ambaixador, un reconeixement que ja s'ha atorgat a 26 persones i que s'atorga a aquelles persones que, per la seva personalitat, vàlua o càrrec, difonen i promocionen la ciutat al món.

"Estaré encantat, des de la distància, de poder fer el que faci falta per a la ciutat. I estaré sempre disponible per a qualsevol consulta. Qualsevol cosa que vegi que pot ser bona per a la ciutat us informaré de manera immediata", ha assegurat Inturrisi durant el seu nomenament. "Com Olot enlloc. Ensenyaré la paraula cardar. Olot és una ciutat que m'ho ha donat tot i, per descomptat, la representaré sigui on sigui. Estaré a Irlanda en una oficina, però viatjaré a la Xina, Estats Units i Itàlia i amb orgull parlaré sempre bé d'Olot i la Garrotxa", ha afegit.

El primer ambaixador que no és olotí

Giovanni Inturrisi marxarà de la Garrotxa el pròxim 9 de gener després de 19 anys vivint a Olot. És el primer ambaixador d'Olot que no és olotí: "És la primera vegada que nomenem un ambaixador que no és olotí, sinó que s'ha fet olotí a través de viure i estimar la nostra ciutat", diu Berga.

L'últim nomenament va ser el d'Anna Navarro Descals i amb Giovanni Inturrusi ja són 26 els ambaixadors que ha sumat la ciutat des del 2012, any en què es va impulsar la iniciativa:

1- Joan Soler Ribas
2 – Carles Bosch Cos
3 - Martí Bassols Coma
4 – Edgar Illas Arau
5 – Dani Arbós Daró
6 – Pau Figueras Barnera
7 – Marc Güell Cargol
8 – Anna Vila Espuña
9 – Remei Capdevila Werning
10 – M. Carme Mateu Pagès
11- Joan Lluís Albella Corredera
12 – Elisabet Canalias Cila
13 – Aniol Salvador Soy
14 – Amèlia López Huix
15 – Francesc Artigas Ventolà
16 – Alba Aliveras Ferrer
17 – Irene Solé Canet
18 – Ester Sala Boch
19 – Xavier Canalias Tercero
20 – Valentí Canal Font
21 – Anna Vilanova Bartolí
22 – Adriana Sénchez Danés
23 – Marc Boix Bruguera
24 – Xavier de Bolós
25 – Anna Navarro Descals
26 – Giovanni Inturrisi
Arxivat a